Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Viyana'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kent Refahı Girişimi Belediye Başkanları Konferansı’na katıldı. Şahin, konferansın açılışında, yerel yönetimler olarak üzerlerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi.

ÇOK FAZLA GÖÇ ALIYORUZ

Gaziantep’in dünyanın en fazla göç alan 10 şehrinden biri olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu: “Hem dünya bankası raporuna göre 7’inci rekabetçi şehir olması münasebetiyle sanayi şehirlerinden göçü yönetmek biz belediye başkanlarının en büyük görevlerinden bir tanesidir. Bir taraftan 200 ülkeye ihracat yaparken çevreyi korumak, havayı, suyu ve toprağı korumak, insanımızın sağlığını korumak en büyük görev alanlarımızdan bir tanesidir. Bölge itibariyle güneş enerjisine çok müsait olduğundan, güneş, rüzgar enerjisini yenilenebilir bütün enerjileri jeotermali koruyacak ve güçlendirecek politikalar üretiyoruz.”

İNSANLIK DERSİ VERİLİYOR

Bir taraftan kendi vatandaşımızın yaşam kalitesini artırırken bir taraftan da dünyaya büyük bir insanlık dersi verdiklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “Çünkü bizim medeniyetimiz bizim inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor, ‘Veren el alan elden üstündür’ diyor. Bunun gereğini yapmak durumundayız. Sizlerden istirhamım bir başkanınız bir kardeşiniz olarak burada yapılan toplantılardan birinde Gaziantep’e gelmeniz. Kampları ziyaret etmeniz, o mültecilerin kardeşlerimizin yanında olmanız ve İslamın, Müslümanlığın birlik, beraberlik, barış dini olduğunu hep birlikte onlara hissettirmeniz.” BÜLTEN