Daha önce CHP'den aday adayı olan ve aynı zamanda Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olan Hasan Şahin siyasette daha etkin çalışma yapabilmek için DERNEK BAŞKANLIĞINI BIRAKTI. Sadece Kurucu başkan olarak görev alacağını kaydeden Hasan Şahin, Suruç ve Şanlıurfalıların siyasette daha etkin rol oynaması için çalışacağını ve ayı zamanda Gaziantep'te Güney doğu kökenli Gaziantep'te yaşayan insanların temsilcisi olacağını ifade etti.

Suruçlular Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Hasan Şahin kendi mensubu olduğu CHP dahil diğer partilerinde milletvekili kadrosunda Şanlıurfa'lılara yer vermemesinin eksiklik olduğunu vurgulayarak,bundan böyle Gaziantep'te yaşayan Şanlıurfalıların sesinin daha çok çıkmasını sağlayacağını söyledi.

CHP’de yaşanan parti içi tartışmalara da değinen Haşan Şahin açıklamasına şöyle devam etti “elbette mağlubiyetin sahibi olmaz.Seçimden öncede söyledik,Doğu Güneydoğu ‘lu insanlar bizim insanlarımız. Onlara yönelik politika üretemezsiniz o insanlardan oy alamazsınız. Özel yaşamımda ve siyasi yaşamımda iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmam o insanların bana olan ilgisini arttırdı.CHP’den aday adayı olduğumda CHP ‘ye hareket geldi.Binlerce insan beni aday adayı olduğumda gerek gelerek,gerek destek toplantıları yaparak onure ettiler.Kendilerine sizin aracılığınızla sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. CHP tarihinde böyle bir ilgi alaka görmemişti.Fakat her nedense Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi içki masasında alınan kararlar CHP’nin Gaziantep’te hezimetine yol açmıştır.Bu bir gerçek.Eski bir İl Başkanı kendi siyasi dava arkadaşına önseçimde hile yapıp sonra ikinci sırada milletvekili olarak baş tacı edilirse CHP seçmeni neden oy versin.İktidarı hırsız diye suçlarken kendi dava arkadaşının oyunu çalan ve buna göz yumanları koruyan eski bir il başkanı milletvekili koltuğuna oturtuluyor ise burada bir yanlışlık olduğunu vurguladık,ama kimse bizi dinlemedi.Bu hezimetin de başlangıcı oldu. Gaziantep nüfusunun yüzde 40 olan Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsil hakkı sadece bir partide olmamalı.CHP de bu temsili Gaziantep’te ben korurum dedim ama yanlış karar sonucu Kürt vatandaşlarımızın ve özellikle Gaziantep’te yaşayan 400 bin Şanlıurfa ‘lılar da oy alma şansımız kalmadı. Oy potansiyelinin tamamının HDP gitmesine neden oldu. Biz nerede hata yaptık diye CHP’de bir çalıştay yapmak istiyoruz.Bu çalıştayın oluşması için Genel merkeze başvuracağım” dedi.