AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda konuşmasına müdahale etmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, "Bütün makamlar bitecek. Bütün makamlar bittiği zaman Sayın Genç ne şekilde anılacak? Bu milletvekilliği de geçip gidecek. Bakanlık da bitecek. Sayın Genç'i millet nasıl anacak? Ben, kendinin vicdanında kendinin bu soruya cevap vermesini, çok önemsiyorum" dedi.

"İNSAN OLARAK ANLAMAKTA ÇOK ZORLANIYORUM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Trafik Güvenliği Platformunca düzenlenen 'Trafik Dedektifleri Projesi'nın tanıtımı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Şahin, "Bir insan olarak anlamakta çok zorlanıyorum. Çünkü baktığınız zaman, davet sahibi Japonya Büyükelçiliği. Japonya Milli Günü münasebetiyle, Sayın Başbakanımızın eşi, davet ediliyor ve Onur konuğu. Kimin konuşma yapacağını oradaki büyükelçilik karar veriyor. Sayın Başbakanımızın eşine de günün önemini belirten, Japonya, Türkiye arasındaki gelinen kardeşliği anlatan, hukuku anlatan kısa bir konuşma yapması teklif ediliyor" dedi.

"SAYIN GENÇ'İ MİLLET NASIL ANACAK?"

Böyle bir ortamda bütün uluslararası toplumun olduğu, bütün büyükelçilerin olduğu ortamda hanımefendi konuşma yaparken hepimiz izledik bunu. Sayın Genç, parlamentoda bana yaptığı gibi diğer milletvekillerine de sürekli hakaret ettiği gibi kadın, erkek demeden, bugünde uluslararası boyutta, hanımefendiye bunu yaptı. Şunu söylemek istiyorum, bu ne kadar devam edecek? Vekillik, bakanlık, başbakan eşi, bunların hepsi yan noktadır, ama önemli olan şey insan olmaktır. İnsanlık, değerlerimizi yüceltmektir. Bu noktada hassas olmamız gerekir. Bir de uluslararası boyut varsa, uluslararası camiada bir ülke temsil ediliyorsa, herkesin çok daha hassas olması gerekiyor. Bütün makamlar bitecek. Bütün makamlar bittiği zaman Sayın Genç ne şekilde anılacak? Bu milletvekilliği de geçip gidecek. Bakanlık da bitecek. Sayın Genç'i millet nasıl anacak? Ben, kendinin vicdanında kendinin bu soruya cevap vermesini, çok önemsiyorum. Parti yönetimine ve Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na 'aynı şey, sizin eşinize yapılmış olsaydı, bir milletvekili bunu yapmış olsaydı, empati yapıp gerekli şekilde ona haddini bildirmeyi uygun görmez miydiniz?' Bunu kendi kendine sormasını, kendi vicdanında verdiği cevabın gereğini yapmasını ondan bekliyorum" diye konuştu.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI

Bakan Şahin, "Beni buraya getiren irade de bu kararın sonucu. Bundan sonra çıkacak karar neyse, ben buna saygı duyarım. O şehir, benim doğduğum şehir. O şehir benim için hizmet noktasında çok şey yaptığımız bir şehir. Eğer böyle bir karar verilirse bundan çok büyük bir onur ve şeref duyarım. Bütün gücümle o şehri temsil etmek ve o şehre hak ettiği hizmeti vermekten de şeref duyacağımı ifade ederim" dedi.

KAMER GENÇ'E AÇILAN DAVA

Bakan Şahin, " Kamer Genç ile ilgili dava sonuçlandı. Tazminat kazandık. Şu an Yargıtay'da ve sonuçlanmasını bekliyoruz. Sonuçta hangi dava olursa olsun, işin mali boyutunu bir tarafa bırakmamız, insani boyutunu öne almamız. Hakikaten sizden istirham ediyorum.Bunun bu yaptığına karşı da bütün toplumun basın önünde gerekli tepkiyi vermesi ve buna haddinin toplum vicdanı tarafından bildirilmesini çok önemsiyorum. Oradan gelen tazminattan çok daha önemli. Sayın Kamer Genç'in bu toplumdaki duruşudur, yeridir. Bu toplum bunu kabul etmemektedir. Bu bakımdan da ben bundan sonraki süreçte buna haddinin bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.