Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, “Gaziantepimizde kız öğrencilerimize yönelik şu anda hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok” dedi. Ancak buna karşın, Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrencilerin sorunlarından birisi olan ulaşım konusuna el atarak, 31 otobüsü kız yurtlarının önünden geçirme kararı alması, Ahmet Kölemen'in sorun yok şeklindeki konuşmasına cevap gibi oldu.

KAFA KARIŞTIRDI

Bölge Müdürü Ahmet Kölemen, Gaziantep’teki kamu kurum ve kuruluşlarında, öğrencilerin barınabileceği, ihtiyaçlarını giderebilecek yer teminine gidildiğini belirterek, "Ancak kamu kurumlarında yer bulunamayınca, kiralama yöntemiyle araştırmalara gidilmiştir. Ancak kiralayacak olan binanın, geniş kapasiteli, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek, olması düşüncesinden hareketle, Karataş bölgesinde, yedi bloktan oluşan, 5 bin 184 kapasiteli, bir yer beş yıllığına kiralanmış. Bu kiralamadan dolayı da, şu anda Gaziantep’imizde kız öğrencilerimize yönelik hiçbir sorun yaşanmadan, bütün müracaat edenler, ama şartlar uygun olmak kaydıyla, bütün kızlarımız yerleştirilmiş durumda. Yani Gaziantep’imizde kız öğrencilerimize yönelik şu anda hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok" dedi.

FUL KAPASİTEYLE YERLEŞTİRDİK

Erkek öğrencilere yönelik olarak da, İbrahimli bölgesinde bin 460 kapasiteli yeni yurdun devreye girdiğini belirten Kölemen, "Bunu süratle devreye koyduk. Belki de bir ay daha geciktirebilirdik. Ama dışarıda kalacak öğrencilerimizi dikkate alarak, biraz daha hızlı olarak devreye koyduk. Şu anda ful kapasiteyle, öğrencilerimizi yerleştirdik. Ancak yurtlara bir takım kalabalık öğrenci gelirken, buna paralel olarak, bizim elimizde olmayan iyi niyetli olarak bir takım sebeplerden dolayı da, bazen zaman zaman problemler karşımıza çıktı" dedi.

KAVŞAK ÇALIŞMALARI ULAŞIMDA SIKINTI YARATTI

Karataş bölgesindeki yurda öğrenciyi aldıktan sonra, öğrenciler ulaşım sorunu yaşamasın diye, Büyükşehir Belediye Başkanının talimatıyla, ücretsiz olarak geçen sene bu öğrencilerin taşınmasının sağlandığını belirten Kölemen, "Bu senede kavşak tadilatı dolaysıyla ulaşımda bir takım zorluklarla karşı karşıya bulunuyoruz. Ancak bunu da belediyedeki yetkililerle görüşmek suretiyle bu ulaşım sorununu da çözdük. Şu anda olabildiğince ring sayısını artırarak yurdumuzdan Karataş bölgesindeki yurttaki öğrencilerimizi direk yurttan alınmak suretiyle, kampüse ulaştırılmaktadır” dedi.

GECE GEÇ ÇIKIYORLAR

Öğrencilerin karşılaştığı bir diğer sorunun öğrencilerin gece dersten geç çıkmaları olduğunu da ifade eden Kölemen, “2. Öğretim öğrencilerinin sorunu sayın rektörümüzle görüştük. Bunlarda gece saat 11.30 zaman zaman 12.00’ye doğru geç çıkma dolayısıyla yurda ulaşımlarında bir takım sorunlar yaşanıyordu. Sayın rektörümüzle beraber, bu konuda gereken hassasiyeti göstermekle beraber, önümüzdeki günlerde programları da ona göre dizayn ederek, öğrencilerimiz en kısa zamanda yurda ulaşımı sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

ŞAHİN ULAŞIMA EL ATTI

Öte yandan Gaziantep’teki Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan üniversiteli öğrencilerin ulaşım ve yemek gibi bir takım yurt sıkıntıları olması nedeniyle eylem yapmalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den çözüm geldi.

Karataş İpekevler son durağında çalışan 31 otobüsü bugünden itibaren Nilüfer Kız Öğrenci Yurdu ile Ümmü Gülsüm Kız Öğrenci Yurdu’nun önünden geçirme kararı aldıklarını aktaran Şahin, ek seferlerle yaşanan yoğunluğu da bir nebze rahatlattıklarını belirtti.

Şahin, “Gaziantep'teki öğrenci yurtlarımızdaki öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmak için gerekli görüşmeleri yaptık. Büyükşehir Belediyemizin yetkisi dahilindeki ulaşım ve diğer sorunlarla ilgili bazı çözüm önerileri geliştirdik. Bu çözümler yarın sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacak. Umarım arkadaşlarımızın hayatını biraz daha rahatlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri Hasan Kalyoncu ile Zirve Üniversiteleri’ne de ek seferler konulduğunu belirttiler. Yetkililer, sabah trafiğin yoğun olduğu 07.00 ile 09.00 saatleri arasında ek seferler yapıldığını aktardılar.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETMİŞTİ

Gaziantep Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu, Nilüfer Ümmügülsüm Kız Yurdu öğrencileri, yüksek kiralar yüzünden kız yurdunda kalmak zorunda kaldıklarını belirterek, çevre yolu ve otoban tarafından olan yurt yüzünden sözle tacize uğradıklarını iddia etmiş ve yurt önünde tepki eylemi yapmıştı. Öğrenciler, "Yurt şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Bu ilk değil geçen dönemde bu şekilde şikayetler oldu. Lütfen olumlu sonuç almamıza yardım edin" demişti. İHA/HABER MERKEZİ