Belediye Başkanlığı'nın MHP'nin adayı Sait Kılıç'ın kazandığı Oğuzeli ilçesi için kollar sıvandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şra ve merkez ilçelerinde yaptığı “İlçe Çalıştayları”nın 7‘sini Oğuzeli’nde gerçekleştirdi. Belediye çalışma ekibi ile birlikte Oğuzeli’ne giden Şahin, buradaki mülki ve idari yetkililerinde de katılımı ile ilçede yapılması gereken projeleri görüştü.

İstişarenin sünnet olduğunu bilerek hareket ettiklerini ve bunun için bu toplantıları düzenlediklerini belirten Şahin, “Ülkemiz, şehrimiz ve ilçelerimiz için neler yapılmalı neler yapmalıyız, bunların gayreti içindeyiz. Muhtarlarımız, mahalle temsilcilerimiz hepsi temsil ettikleri vatandaşları için, bulunmuş oldukları bölge için hizmet istiyorlar. Bizim makam ve mevkideki muradımız bu hizmetleri yapmak” dedi.

GÜZEL ESERLER ÜRETECEĞİZ

Oğuzeli’nin muhteşem güzelliğine eser üretmeye devam edeceklerini açıklayan Başkan Şahin, “Biz sizlerle el ele verip bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Oğuzeli’nin kalkınması bizim boynumuzun borcudur. Sen–ben diyemeyiz yolumuza bakacağız. Oğuzeli’ni bizlere güvenenlere karşı mahcup etmeyeceğiz. Oğuzeli’ne afet koordinasyon merkezi kuruyoruz ve burada itfaiye birimi de kuracağız. Körkün sanayi bölgesi bizim için çok önemli. Körkün sanayi heyeti, il tarım müdürüyle birlikte çalışmalar Ankara boyutunda devam ediyor ve gerekli çalışmalar bu hafta sonlanacak” diye konuştu.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Oğuzeli’nin sorunlarının en kısa zamanda çözülmesi için daha önce Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinden temsilciler oluşturulduğunu dile getiren Fatma Şahin, “Oğuzeli bölgesi için de bir arkadaşımızı görevlendirdik. İlçemizin en önemli sorunlarının başında yol geliyor. Bakanımız ve karayolları genel müdürüyle yapmış olduğumuz görüşmelerde, siz kamulaştırmayı yapın biz yolu hemen yaparız oldu. Sizlerin desteğiyle biz bu yolu yapıp halkın hizmetine açmak istiyoruz. Oğuzeli bölgesi tarım için son derece önemli, ben de bu konuyu önemli buluyorum. Bu topraklardan daha fazla yararlanabileceğimiz projeleri hayat geçirmemiz gerekiyor. Oğuzeli’nin daha fazla kazanacağı projeler üretmemiz gerekiyor. Biz, Oğuzeli’ni merkezden ayırmıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SÖNMEZLER: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise, GASKİ’nin ilçelerde çalışmalarını çalıştayda anlattı. Sönmezler, ilçenin alt yapı sorunları ile ilgi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Oğuzeli’nin 91 mahallesine ve Kilis’in ilçesi Elbeyli’nin de 17 köyüne içme suyu verildiğini aktardı. Başkan Fatma Şahin’in, merkez içme suyu ve kanalizasyon konusunda çok hassas olduğunu vurgulayan Sönmezler, “Başkanımız Gaziantep merkezin içme sularının nasıl ise ilçelerin ve köylerin de öyle olmasını istiyor. Mahalle olan köylerimizi ile ve ilçelerimizin sularının standardının yüksek olmasını istiyor. Biz de GASKİ olarak bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nisan ayından bu yana kanalizasyonda 503, içme suyunda ise 760 arızayı gidermiş durumdayız” diye konuştu.

DÜZBAĞ ÖNEMLİ BİR PROJE

Oğuzeli ve köylerinde projelendirmeden önce fizibilite çalışmaları yaptıklarını açıklayan Sönmezler, “Projelerimiz hazır, bu projelerimizi en kısa zamanda hayat geçireceğiz. Düzbağ baraj projemiz Şahinbey, Şehitkamil ilçelerimizin yanı sıra Oğuzeli ve çevresinde bulunan yerleşim birimlerini mahallelerini ilgilendiren bir proje” şeklinde bilgilendirdi.

BAŞKANLA DA GÖRÜŞTÜ

Şahin, Oğuzeli Belediyesine ziyarette bulunarak Başkan Mehmet Sait Kılıç’a görevlerinde başarılar diledi. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Oğuzeli’nin sorunları hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “ilçelerimizle ayrımız gayrımız yoktur, elbirliğiyle Gaziantep’imizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Parti ayrımı yapmadan halkımızın tüm kesimlerine hizmet götürmek için çalışacağız. Oğuzeli bizim merkez ilçemiz dolaysıyla Oğuzeli’nin sorunlarıyla da ilgilenmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi. Başkan Şahin Belediyenin çalışmaları hakkında da bilgi alırken Oğuzeli Belediyesine gereken desteği vereceklerini söyledi.

MUTLU OLDU

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kılıç, “Fatma Başkanımızla birlikte el ele vererek Oğuzeli ilçemizi hak ettiği noktaya taşımanın gayreti içinde olacağız. Sağ olsunlar buraya kadar zahmet edip bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Bu ziyaret için kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Şahin, Başkan Kılıç’a bakır el işçiliği örneği hırka hediye ederken, Kılıç ise Başkan Şahin’e isminin hüsnü hat ile yazılmış olduğu bir tablo ile Oğuzeli ilçesiyle özdeşleşen doğal nar pekmezi ve zeytinyağı hediye etti. Ziyaretin ardından ortak yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Şahin çalışmalar hakkında Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’tan bilgi aldı. LEYAL ÖZEKŞİ POLAT