Türkiye genelinde yapılan Yerel Yönetimler Performans araştırmasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, en başarılı ikinci belediye belediye seçildi. Fatma Şahin'in başkanlığını yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bursa, İstanbul, Konya, gibi bir çok belediyeye geride bıraktı.
ORC Araştıma Şirketi Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların belediye hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek için, 5 20 Şubat-1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 Büyükşehirde toplam 17 bin 560 kişi ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle anket yaptı.Araştırma sırasında insanlara "altyapı, çevre düzenlemesi ve temizliği, kaldırım ve yollar, kent estetiği, sosyal hizmetler, şebeke suyu, trafik akış düzeni, ulaşım, yeşil alan ve park" hizmetlerine göre "belediyelerin son 2 yıllık performansını başarılı bulup bulmadığı" soruldu.
Buna göre ilk 3'e giren en başarılı belediyeler, yüzde 65,3 oranıyla Ankara, yüzde 62 oranıyla Gaziantep, yüzde 60,5 oranıyla Aydın oldu. En başarılı ikinci belediye olarak görülen Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, yüzde 59.1 oranında oy alan Bursa, yüzde 58.2 oy alan Antalya, yüzde 57.0 oy alan Konya, yüzde 56.4 oy alan Denizli, yüzde 56.3 oy alan Ordu, yüzde 54.9 oy alan İstanbul gibi tam 28 Büyükşehir belediyesini geri de bıraktı.
Araştırmada son 3 sırada ise Mardin, Diyarbakır ve Van belediyelerinin yer aldığı görüldü.