Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu Suriyeliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şehrimize gelen kaynağın azlığından yakınarak bu konuda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten destek istedi.

Halil Mazıcıoğlu, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Gaziantep'te 300 bin Suriyeli olduğunu belirterek, "Sorunumuz var, bunuda söylememiz lazım. Meclisteyken çok telefon alıyorum. Arayanlar hastaneye gittiğimizde Suriyeli, parka gittiğimizde Suriyelilerin yoğun olduğunu söylüyorlar. Özellikle belediyele bu konuda gerekli yardımın yapılmasını istiyorum. Bu sadece Gaziantep'in de sorunu değil. Yardım istiyoruz" diye konuştu.

ŞAHİN, KAYNAK GELİŞİNDE ADALET İSTEDİFatma Şahin, kaynak gelişinde Gaziantep'in 30 şehir arasında sonuncu olduğunu söyledi. Kocaeli kişi başına 700 lira alırken, Gaziantep 300 lira alıyor. Gaziantep'e gelmesi gereken kaynak gelmiyor. En azından aradaki uçurum kapansın. Yeni dönemde bunun düzeltilmesini istiyoruz" dedi. Haber Merkezi