Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Merkel ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişinden büyük heyecan duyduklarını söyledi. CNN Türk'te Saynur Tezel'in sorularını yanıtlayan Şahin, Merkel'in gelişinin kendileri için çok önemli olduğunu anlattı.

Gaziantep ve kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirten Şahin, "Şehrimizi ve bölgemizi heyecanlandıran çok ciddi misafirlerimiz var. Ben bu ziyaretleri çok önemli, kıymetli ve anlamlı buluyorum. Çünkü buradan dünyaya önemli ve ciddi mesajlar verilecek. İddia ediyorum Nizip'teki kamp dünyanın en kaliteli mülteci kampı. İşte burada Sayın Merkel'e bizler bu başarı hikayesini anlatacağız. Merkel, kampta çocuk destek merkezinin açılışını yapılacak. Daha sonra Gaziantep Üniversitesi'ne geçecek. Burada Davutoğlu ve Merkel önce kendi aralarında konuşma yapacak. Daha sonra ise salonda basın toplantısı yapılacak" dedi.

200'E YAKIN YABANCI BASIN GELECEK

Şahin, Gaziantep'e Merkel'i takip etmek için 200'e yakın yabancı basın geleceğini söyleyerek, "dünya Gaziantep'e odaklanacak. Biz gastronomi şehriyiz. Toplantı sonunda Gaziantep'in tüm yemeklerinin olduğu resepsiyon verilecek ardından konser düzenlenecek" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT