Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent merkezinde 4 kavşaktaki sola ve U dönüş konusunda yaptığı açıklamada, 15 tane trafik mühendisleriyle çalıştıklarını ve uygulamanın iyi gittiğini söyleyerek "Benim gözlemlerim iyi, birileri kötü olsun diye uğraşıyor da ama benim gözlemlerim iyi. Daha çalışmadan, başlamadan olmasın diyorlar, bu nasıl bir şey ya. Mesele Fatma Şahin'in meselesi değil. Bu şehrin meselesi, ben kendi kafamdan bir şey yapmıyorum. Türkiye'nin en iyi mühendislerine çalıştırıyorum. 15 tane trafik mühendisi çalışıyor" diye konuştu.

20 BİRİMİ BİZZAT BEN DİNLEDİM

Teknik ekibin gelip sunum yaptığını, sivil toplum ile birlikte hareket ettiğini iddia eden Fatma Şahin, "Daha anlamadan dinlemeden sürekli siyaha beyaz diyen garip bir ekip de var. Allah ıslah etsin, yapacak bir şey yok. Bu teknik bir şey. Ben kendi kafamdan bir şey yapmıyorum. İyi bir teknik ekipte çalıştırıyoruz, paylaşıyoruz. Ben bununla ilgili 20 birimi bizzat kendim dinledim. Minibüsünden, servis şoföründen, halk otobünden, mimarlar, mühendislere hoca sunum yaptı, biz anlattık. 1 hafta zaman istediler zaman verdik. Önce bu işin uzmanları çalıştı, onlar bir tasarımı getirdiler sunum yaptılar. İşin bütün muhataplarını dinlediler, kendilerine göre değerlendirmeler yaptılar, 1 hafta zaman istediler. 1 hafta bekledik onlardan gelen yazılı görüşleri alarak işi başlattık" dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK

İstanbul, Ankara'yı biliyorsunuz. Ankara'da en çok zorlandığım şey, bir yere girdiğiniz zaman 15 dakika çıkamazsınız. Bizde emniyet ve valiliğin arasında 3 yerde U dönüşü var. Böyle bir şey yok. Büyükşehir olacaksın trafik sorununun çözülmesini isteyeceksin, ancak ben hiç fedakarlık yapmayayım, istediğim yerden gireyim, çıkayım, istediğim dönüşü yapayım diyeceksin, böyle bir şey yok. Çözüm isteniyorsa herkesin elini taşın alına koyması lazım" dedi.

SSK VE GAZİ MUHTAR KAVŞAĞI ASKIYA MI ALINDI ?

Fatma Şahin, geçtiğimiz hafta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Mimarlar, mühendisler, servisçiler ve şoförler odası ile Gaziantep’in ulaşım konusunu masaya yatırmış ve Yüksel Proje firmasının sunumunu izlettirmişti. Bu sunumdaki proje gereği, Gazi Muhtarpaşa ve SSK kavşağında sola dönüşlerin yasaklanıp yasaklanmaması konusunda karar aşamasında olduğunu söyleyerek özellikle Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendislerinden rapor istemişti. Ancak SSK Kavşağı ve Gazi Muhtar Paşa kavşağı için uygulamaya sokmayı düşündüğü sola dönüş yasağı için raporlar beklenmeden ani bir kararla Emniyet, Vilayet, Maliye ve Müze kavşaklarında sola ve U dönüşlere yasak getirerek uygulamaya koymuştu.

DİŞ HEKİMLİĞİNİN GİRİŞİ DEĞİŞECEK

Şahin, Diş hekimliğinin önünde sorun yaşandığını, Fakültenin girişini değiştireceklerini belirterek, "Diş hekimliği önünde çok kaza oluyor. Girişi değiştiriyoruz. Üniversite ile mutabakat sağlandı" dedi. Şahin, uydu kent ile ilgili de ufak tefek sorunların çözüldüğü müjdesini verdi. Meral KINACILAR