Şahin, "Bir AVM yıktık kitap kafe yaptık. Bunu yapan zihniyet getirir ticarileştirir mi? Bir kültür aksıyla meydanı yaşatalım istiyoruz. Bu konuda hassasız, takipçisiyiz" dedi.

SUCU SORDU

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. CHP Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış köşesinde gündeme getirdiği Kamil Ocak Stadyumu'nun yeriyle ilgili önerisini meclis gündemine getirdi. Sucu, Şahin'e, "Bir Gazetemizde de bu konu gündeme getirildi. Burası meydan olmalı. Asım Bey'in de sizinde sözünüz vardı. Bu sözünüzü sizden bekliyoruz. Stadyum işlevini yitirdi. Burası Gaziantep'e yakışır bir meydan olmalı. Bunun sözünü vermenizi sizden istirham ediyorum" dedi.

ŞAHİN:İTÜ'DEN HEYET GELDİ

Fatma Şahin, şehir meydanıyla ilgili TOKİ ile beraber çalıştıklarını, önce İTÜ'den bir ekip geldiğini belirterek şunları söyledi:"Nasıl bir şehir meydanı. yaşanabilir bir şehir meydanıyla ilgili bir çalışma yaptı getirdi. Fakat oda hoşumuza gitmedi. TOKİ başkanımızla, milletvekillerimizle beraber yaşanan bir şehir meydanı olsun diye görüşmeler yapıyoruz. Avrupa'ya gidip görüyorsunuz, şehir meydanlarını yaşatacak, estetik, kimlik, sanat var ve insanların oraya gelmesini sağlayacak, teşvik edecek bir takım yaşam kriterleri var. İşte çocuk gelecek, genç gelecek. Burayı böyle yaşatacak şekilde bir çalışma yapılsın dedik ve TOKİ başkanımız da aynen sizin gibi düşünüyorum dedi."

VALİLİĞİN YERİ YIKILACAK

Vali Ali Yerlikaya'ya teşekkür eden Şahin, "Valimiz dediki burayı daha büyük meydan yapabilmemiz için valiliğin buradan taşınmasını sağlamamız lazım. Geçen hafta içerisinde biz milli emlakla, maliye bakanlığıyla bütün görüşmeler tamamlandı. Valiliğin yeri karayollarının alanı içerisine yapılacak. Bürokratik işlemler tamamlandı. Kent konseyindede valimiz gerekli açıklamayı yaptı. Valiliği oraya taşıyacağız ve şehir meydanı üzerinde bir tasarım tamamlanmak üzere. Amacımız ve muradımız şu, arkeoloji müzesinin önünün de açık olduğu, karşı tarafın önünün açık olduğu, valiliğin yıkılıp meydana katılacağı bir alan. Şehitkamil belediye başkanımız orada kendi alanıyla ilgilide tasarrufta bulundu, yani şehir meydanıyla ilgili nasıl yaşanacak, nasıl yaşatacağız dediğimiz zamanda birtakım işlevsel hale getirmemiz gerekiyor. Son aşamaya geldik. Sizin hassasiyetiniz bizim hassasiyetimiz. TOKİ'nin olgunlaştırdığı projeyi size getirip anlatalım görüş ve önerilerinizi alalım. Panorama müzesi yapılmaya başlandı. Bir AVM yıktık kitap kafe yaptık. Bunu yapan zihniyet getirir ticarileştirir mi?Bir kültür aksıyla meydanı yaşatalım istiyoruz. Bu konuda hassasız takipçisiyiz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR