Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına başkanlık eden Fatma Şahin, Stadyumun yeri, demokrasi meydanı ve yıkılan AVM’nin yerini yaşayan bir meydan haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Valilik binası, defterdarlık ve kalkınma ajansının olduğu binanın yıkılmasını sağlayacağız. Bu konuyla ilgili Vali beyle konuştuk. Vali Bey sıcak baktı. Bu alan büyük bir meydana dönüştürülecek. Bu meclis tarih yazacak” dedi.

77 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında meclis üyelerine teşekkür eden Şahin, kentler yarışına katkı sunmak istediklerini, sosyal belediyeciliği güçlendireceklerini belirtti ve katılımcılığı önemsediklerini söyledi. Aşevlerinin yapısını güçlendireceklerini, güçsüzler yurdunu yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Şahin, 50 bin öğrencinin olduğu şehrimizde kredi yurtların yurt ihtiyacı için de ellerini taşın altına koyduklarını belirtti.

Suriyelilerle ilgili bir koordinasyon merkezi kurduklarını ve bununla ilgili Valilikle bir protokol yaptıklarını dile getiren Şahin, “Ensar Toplum Merkezimiz çalışmalara model olacak” dedi. İmar master planı ile ulaşım master planını aynı anda götürdüklerini anlatan Şahin, bunun ihalesini yaptıklarını, bu çalışmaların 2040 için önemli bir yol haritası olacağını ifade etti.

1/100 bin çevre düzeni planlaması hazırlığı içinde olduklarını bu planlama ile 688 bin 700 hektar alanı planlayacaklarını belirten Şahin, “2030 yılında Gaziantep’in nüfusu 3 milyon 364 bin 500 kişi olacak. Buna göre bir çalışma yapılıyor. Yine 1/25 bin planıyla 3 milyonluk Gaziantep’in nazım imar planı yapılacak” diye konuştu.

Şahin konuşmasına devamla, “Şehir merkezinin rahatlatılması lazım. Muhtelif meslek gruplarını şehir merkeziden taşımayı planlıyoruz. Terlikçiler, Fıstıkçılar, buğday pazarı, trikotajcılar gibi esnaf grupları şehir merkezinden çıkaracağız. Örneğin buğdaycılar çok uzağa gidemeyeceklerini, Perilikaya civarında olmak istediklerini söylediler. Bu meslek gruplarını şehir merkezinden çıkararak şehrin yükünü hafifletmeyi planlıyoruz. Ulaşım açısından şehir merkezi rahatlayacak” dedi.

En büyük sorun ulaşım ve trafik. Ulaşım master planı ile metro nerede olacak, trafiğin rahatlatılması için neler yapılacak bunlar ortaya çıkacak. Merkezdeki tıkanıklığın önüne geçilmesi için biz acil yapılması gerekenleri hayata geçirdik. Göbekleri kaldırdık, köprülü kavşakları yaptık. Yol aynı araç sayımız fazla. Toplu taşımada günlük 660 bin yolcu taşınıyor. Halk otobüsleri ve dolmuşların yarısından çoğu boş gidiyor. Bunlara bir düzenleme getirilecek, bunun çalışması yapılıyor” dedi.

Çok fazla sayıda asfalt ve yola ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, bu konuda çalışmaların hızlandığını belirtti ve Fıstık Araştırmanın yerinde fıstık müzesi kuracaklarını, tek bir ağaca zarar vermeden 30 bin dönüm alanda fıstığı tanıtacaklarını ifade etti.

VALİ ONAY VERDİ

Stadyumun yeri, demokrasi meydanı ve yıkılan AVM’nin yerini yaşayan bir meydan haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Şahin, bunun için Valilik binası, defterdarlık ve kalkınma ajansının olduğu binanın yıkılması gerektiğini belirterek, “Bu konuyla ilgili Vali beyle konuştuk. Vali Bey sıcak baktı. Bu alan büyük bir meydana dönüştürülecek. Bu meclis tarih yazacak” dedi.

Şahin, ayrıca Gaziantep’in arkeoloji çalışmalarında merkez olacağını da sözlerine ekledi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Şahin’in sunumunun ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin ilk maddesi komisyon üyeliği seçimleriydi. Encümen üyeliğine gizli oyla seçim yapıldı. Osman Toprak (42), Ümmü Gülsüm Avcı (40), Veysel Akbağ (39), Mustafa Dinçoğlu (39) ve Durdu Yetkinşekerci 39 oyla encümen üyeliğine seçildi.

İmar Komisyonuna ise Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Nuh Kocaaslan, Osman Toprak, Durdu Yetkinşekerci, Cuma Güzel, Murat Özgüler, Mehmet Sucu ve Latif Karadağ seçildi. Komisyon seçimlerinde plan bütçe, ulaşım komisyonu, eğitim kültür ve spor, çevre ve sağlık, tarife ve hukuk komisyonu seçimleri de yapıldı. Meral KINACILAR