Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetemize yaptığı ziyarette hem Gaziantepspor, hemde son günlerde ne olacağı tartışılan Basketbol takımımız hakkında, bilinmeyenleri anlattı.

Milletvekili olduğu yıldan itibaren sürekli Gaziantepspor’a destek olmaya çalıştığını aktaran Şahin, kulübe her noktada elinden geldiğini yaptığını söylerken, Royal Halı'nın sponsorluktan çekilmesiyle ne olacağı merakla beklenen Basketbol takımımız için iyi haberler verdi.

GAZİANTEPSPOR'A HER NOKTADA YARDIMCI OLDUM

Milletvekilliği, Bakanlığı ve Belediye Başkanlığı döneminde sporda kalitenin önemine değindiğini söyleyen Fatma Şahin, “Şehrin markalaşmasında sporun en önemli alan olduğunu ve Gaziantepspor’un bu şehre ait bir değer olduğunu, bununla alakalı yapılması gerekenlerle ilgili her alanda mücadele ettim. Daha yeni vekil olduğumda Gaziantepspor’un borçlarının yapılandırılmasında arkalarına düştüm gittim. Bakanken aynı şekilde ne zaman sıkıştılarsa bir şekilde yardımcı olmaya çalıştım ve şu anda belediye başkanıyım. Belediye başkanı olarak şehrin diğer aktörleri başbakan yardımcımız, genel sekreterimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve valimizle beraber bir noktaya götürmek gerekiyordu. Ben bu nokta da elimden geldiği ölçüde her noktasında yardımcı olmaya çalıştım” dedi.

ÖNERİMİZE OLMAZ DEDİLER

Geçmişte yaşananları bir kenara bıraktığını dile getiren Şahin, “Aslında bu bir niyet meselesi, bu şehir benim niyetim ile ilgili yaptıklarımı tek tek söyleyebilir. Bugün itibarıyla burada ne yapılacağı konusunda başbakan yardımcımız Mehmet Şimşek bey, İbrahim Kızıl ile konuştu ve Sayın Kızıl kesinlikle devam edeceğini söyledi. Bunun üzerine Mustafa Kızıl, Bülent Konca ve Mehmet Er yanıma gelerek ‘şehrin takımı olma konusunda ne istiyorsanız biz yapmaya hazırız’ dediler. Gittiler oda'larla konuştular ve gelin bu şehrin takımını hep birlikte yönetecek şekilde bir yönetim ve çalışma yapalım diye söylediğimizde bize ‘hayır biz ilk 5’e oynayacak şekilde hocamızı ve takımımızı ayarladık eğer sizin öneriniz buysa bu olmaz’ dediler ”şeklinde konuştu.

BÜTÜN AKTÖRLERİN ENTEGRE OLMASI LAZIM

Gaziantep yönetiminin kendilerinden beklentilerini de açıklayan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bize parayı verin biz bu mevcut yönetimi devam ettirelim diyorlar bizden beklentilerinde ki işin özü budur. Bu şehri idare edenlerde diyorlar ki, 'bizim onlara para vermemiz için Gaziantepspor’u şehrin takımına dönüştürmeniz gerekiyor’ diyorlar. Şu anda ben Belediye başkanı olarak yeni stadyumun ulaşımından tutun, çevre düzenlemesine kadar çalışıyoruz. Bana düşen kısım budur, şehrin takımına sahip çıkalım kelimesi Fatma Şahin’in tek başına demesiyle olmaz. Bütün aktörlerin buna entegre olması lazım. Onlar bize biz buna hazırız diye geliyorlar ama yapılan teklifi kabul etmiyorlar. Dolayısıyla aşılamayan sıkıntı burada yatıyor”

BAŞKAN FARKLI YÖNETİM FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Vali Ali Yerlikaya’dan loca satılması konusunda Gaziantepspor yönetiminin talebi olduğunu aktaran Şahin, “Burada ki olay loca satılması değil, duygu ve güven yönetimidir. Bu yönetim istiyor ki biz bu mevcut durumu devam ettirelim, sistemimizi bozmayalım ama siz bize para aktarın. Şehirde bunu kabul etmiyor. Gaziantepspor konusunda çözülmesi gereken sorunları benden başka da kimse konuşmuyor. En son İbrahim Kızıl başkan ‘Havuzdan gelecek parayla ben ilk 5’e girecek şekilde takımı kuracağım, şu ana kadar nasıl kendi yağımla kavrulduysam bundan sonra da kendi yağımla kavrulacak gücüm kuvvetim var’ diyor. Gaziantepspor başkanı ve yönetimi aynı düşüncede değiller. Başkan farklı şeyler, yöneticiler ise farklı kelimeler söylüyorlar” açıklamalarında bulundu.

GAZİANTEP BASKETBOLSUZ KALMAYACAK

Bu sezon sponsor sıkıntısı yaşaması nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelen ve Gaziantepli sporseverlerin üzüntüsüne yol açan Royal Halı Basketbol takımının durumunu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilk olarak gazetemizde açıkladı. Fatma Şahin gazetemize yaptığı ziyarette Basketbol liginde kalabilmek için Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’nun kendisini aradığını formüller üretildiğini söyledi.

KULÜBÜ KAYYUM-GAGEV VE CEO YÖNETECEK

Şahin Gaziantep Basketbol takımına destek olması yönünde ki çalışmalara başlanıldığını ve kulübün genel durumu hakkındaki bilgileri yetkili çevrelere aktardığını söyleyerek GAGEV çatısı altında yeni sezonda lige devam edilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Gaziantep Basketbol takımına kayyum yönetimi atanacak, CEO önderliğinde GAGEV adıyla yeni sezonda erkekler süper liginde yoluna devam edecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu temsilcimize 1 Ağustos tarihine kadar ek süre verdi, yeni bir oluşumla lige devam edilecek.

HİDAYET TÜRKOĞLU ARADI

Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu’nun kendisiyle yaptığı konuşmadan bahseden Şahin, “Geçen Cuma günü beni aradı ve Antalya’da Eto’nun maçının olduğunu oraya da Cumhurbaşkanının katılacağını ama darbe girişimleri nedeniyle ertelendiğini söyledi. Cumhurbaşkanının o maçta forma giyeceğini Hidayet Türkoğlu’da Gaziantep Basketbol takımını anlatacaktı. Erkekler süper liginde mücadele eden bu takımın Gaziantep şehrinin takımı olduğunu ve destek vermek adına her şeye hazır olduklarını söyledi. Bunun üzerine kulübün genel menajeri Boray Dai’yi yanıma gönderdi” dedi.

GAGEV ÜZERİNDEN YAPILANMAYA GİDİLECEK

Gaziantep basketbol takımının royal halıdan ayrı olduğunu belirten Şahin, “Bu kulüp 6 ortaktan oluşan bir şirket. Bunun üzerine Boray Dai’yi emniyete gönderdik ve Naksan ile bir alakasının olmadığı yönünde bilgisine başvurduk. Bu takımın çok önemli olduğunu ve GAGEV üzerinden yeni bir yapılanmaya gidilmesi yönünde çalışmalar başlattık. Eğer bu takım ligden çekilirse altta yer alan Acıbadem lige dahil edilecek. Bu takım Avrupa’da mücadele edecek ”dedi.

ŞEHRİN DURUŞU ÖNEMLİ

Gaziantep Basketbol takımının hukuki boyutuyla değerlendirileceğini aktaran Şahin, “Bütün birimler hukuki yönünden ne yapılması konusunda çalışmalar yaptı ve sayın başsavcımızı arayarak bilgiler aldım. Daha sonra Hidayet Türkoğlu’nun aradım ve bana ‘Başkanım burada şehrin duruşu çok önemli eğer şehir sahip çıkıyorsa ben federasyonu arayayım ve 1 Ağustos’a kadar sizin adınıza zaman isteyeyim’ dedi. 1Ağustos tarihine kadar bize zaman verdi, kayyum üzerinden bir CEO atanıp bu CEO üzerinden de Gaziantep Basketbolu şehrin takımına dönüştürüp bir modeli ele aldık. Basketbol da ki çalışmalarımız bu şekilde olacak” açıklamalarında bulundu.

HABER: MUHARREM TÜRKOĞLU