Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte arıza nedeniyle uygulanan su kesintisine ilişkin sosyal medya üzerinden dile getirilen iddialara tepki göstererek, "Suyumuz arıza giderildikten sonra kaliteli bir şekilde depomuza gelmiş ve halkımıza hiçbir kesinti yapılmadan verilmektedir. Sosyal medya üzerinden bunu yapmak isteyenler, F16'ların yapamadığını toplumda bilgi zehirliliği yaparak yapmaya çalışıyor. Bunu yapanlara karşı hukuk devleti içerisinde her türlü mücadeleyi vereceğim." dedi.

Şahin, İtfaiye Daire Başkanlığının filosuna katılan araçların tanıtım programında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Dün yaşanan arıza nedeniyle kısa süreliğine su verilemediğini ancak sosyal medya üzerinden yalan yanlış haberler yapıldığını bildiren Şahin, su, insan hayatı ve memleketin halk sağlığı üzerinden negatif bir şekilde, antipropaganda yapan bir grup olduğunu söyledi.

Su arızasının giderilmesinin ardından, daha önceden olduğu gibi kaliteli suyun şehrin her noktasına ulaştırıldığını belirten Şahin, "Suyumuz, arıza giderildikten sonra kaliteli bir şekilde depomuza gelmiş ve halkımıza şu anda hiçbir kesinti yapılmadan verilmektedir. Sosyal medya üzerinden bunu yapmak isteyenler, F16'ların yapamadığını toplumda bilgi zehirliliği yaparak yapmaya çalışıyorlar. Ben onları bir vatan haini olarak görüyorum. Bunu yapanları da hukuk devleti içerisinde her türlü mücadeleyi vereceğim ve onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım." diye konuştu.

Konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeleri anında yaptıklarını anımsatan Şahin, vatandaşları belirsiz bilgi kaynaklarına güvenmemeleri konusunda uyardı.

Su ile ilgili büyük yatırımların devam ettiğini bildiren Şahin, şunları kaydetti:

"Küresel ısınmadan dolayı, özellikle bölgenin yaşadığı kuraklıklar nedeniyle suyla ilgili yapılması gereken yatırımlarımız devam ediyor. Halkımızdan tek isteğimiz suyu tasarruflu, israf etmeden kullanmaları. Bir damla suyu bir damla altın gibi, bir damla petrol gibi israf etmeden verimli şekilde kullanmaları konusunda yardım istiyorum. Kötü niyetli olan, bunun üzerinden algı operasyonu yapanların da iki elim yakasında olacak ve hesabını soracağım."