Gaziantepspor’un yeni transferlerinden Gbenga Arokoyo, sahada bir savaşçı gibi mücadele edeceğini ama tribüne çıktığı zamanda bir taraftar gibi takımı destekleyeceğini söylerek, "elbette takımı zaferlere taşımak için elimden geleni yapmakta benim görevim. Gaziantepspor için sahada savaşacağım bundan emin ola birsiniz" dedi.

Kırmızı- siyahlı takımla antrenmanlara çıktıktan sonra ilk açıklamasını gazetemizden Muharrem Türkoğlu’na yapan Arokoyo, Gaziantepspor taraftarlarından son derece etkilendiğini ifade etti. Kamp çalışmalarının oldukça mükemmel bir şekilde devam ettiğini açıklayan Nijeryalı defans oyuncusu, takım arkadaşlarının kendisine çok iyi davrandığını ve teknik direktör Okan Buruk’un ise adeta arkadaş gibi yaklaşım sergilediğini belirtti.

BENİM İÇİN ONUR

Gaziantepspor’a gelmesi konusunda ilk teklifin kendisinin menajerinden geldiğini söyleyen kırmızı-siyahlı takımın İsveç'in Mjallby takımından transferi Gbenga Arokoyo, önce kulüp hakkında araştırmalara giriştim, “Arkadaşlarımdan ve önemli kişilerden Gaziantepspor’a transferim konusunda tavsiyeler aldım. Gerçekten takımın bu sene ki projesi hakkında özellikle teknik direktörümüz Okan Buruk hakkında edindiğim bilgiler, edindiğim geri dönüşler benim adıma gerçekten itici bir güç oldu. Bizim gibi genç, oynamayı isteyen, hırslı ve gelişim isteyen oyuncular için bu tarz liglere gelip mücadele etmek gerçekten büyük bir onur, böyle diyebilirim. Türkiye’ye gelip Gaziantepspor gibi bir kulüpte oynamak benim geleceğim için gerçekten çok iyi olacağını düşündüm ve böyle bu takıma gelmeye karar verdim” dedi.

HERŞEY FANTASTİK

Gaziantep’te her şeyin kendisine fantastik geldiğini ifade eden Arokoyo, “Gaziantepspor’a geldiğimden beri şehirde ki insanlar ve arkadaşlar oldukça sıcakkanlılar, hocamız bile çok arkadaşça davranıyor. Tesisler çok güzel aradığınız, ihtiyacınız olan her şey var burada. Fitness salonumuz, havuzumuz, antrenman sahamız, malzemelerimiz her şeyimiz dört dörtlük ve daha önce dediğim gibi her şey fantastik” dedi.

ZAFERLERE TAŞIMAK GÖREVİM

Şuan da hazırlık döneminde olduklarını aktaran Arokoyo, “Her şey çok güzel, her şey yolunda olduğu için şuandan eminim ki takım çok güzel bir performans sergileyecek. Bu performansı sergilemek için eminim bütün oyuncular elinden geleni yapacak. Bu doğrultuda bende elimden geleni yapacağım elbette takımı zaferlere taşımak için elimden geleni yapmakta benim görevim. Gaziantepspor için sahada savaşacağım bundan emin ola birsiniz. Elbette sahada olduğum sürece savaşacağım saha dışındaysam da taraftar gibi takımı destekleyeceğime emin olabilirsiniz” dedi.

BİRLİKTE SAVAŞACAĞIZ

Gaziantepspor’un başarısı doğrultusunda savaşacaklarını ifade eden Arokoyo, “Taraftarlarımız sahada mücadele edeceğimizden emin olabilirler. Zaten hocamızın yüzüne baktığınızda bile bunu anlaya biliyorsunuz, futbolcu arkadaşlar gerçekten çok yetenekli burada sadece yapmamız gereken lig döneminde yani müsabaka döneminde sadece birlik olmak. Doksan dakika boyunca oyundan kopmayacak bir şekilde mücadele etmek. Zaten mücadelenin sonunda eminim ki başarıya ulaşacağız” dedi.

KÖTÜ AMAÇLI DÜŞÜNMÜYORUM

İsveç liginde oynadığı bir maç esnasında tribünlerden göğsüne bira şişesi atıldığı yönünde ki soruya ise Arokoyo şöyle cevap verdi; Attığımız bir golün ardından yaşanmış bir olaydı bu. Biz gole sevinirken tabi karşı takımda sinirliydi haliyle sadece bir reaksiyondu diyebiliriz. Bunu herhangi bir kötü amaçlı düşünmüyorum, zaten öyle beni de çok çok yaralayan bir durum olmadı sadece vücuduma isabet etti ve biraz acı duydum.”

TARAFTARLARIMIZDAN ETKİLENDİM

Gaziantepspor taraftarlarını ilk defa antrenman yaparken tribünde gördüğünde oldukça fazla etkilendiğini aktaran Arokoyo, “Eğer taraftarlarımız antrenmanda bu şekil destek veriyorsa maçlarımızda nasıl destek verir kendi kendime hayal ediyorum. Sadece onlara şunu söylüyorum, bizi desteklemeye devam etsinler çünkü onların destekleriyle galibiyete ulaşacağız” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU