Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin, Suriyelilerin gelişiyle hastanelerin iş yükünün arttığını, ancak doktor ve sağlık çalışanı sayısında bir artış olmadığını söyledi. En fazla iş yükü artışında Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinin geldiğini belirten Çetin, "Suriyelilerin Dr. Ersin Hastanesinin iş yükünü yüzde 50, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet Hastanesinin iş yükünü ise yüzde 30'ar oranında artırdı" dedi.

HEKİM VE SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI DEĞİŞMEDİ

500 bin Suriyeli artışına karşın doktor, hemşire ve sağlık çalışanı sayısının aynı kaldığını dile getiren Çetin, "Türkiye nüfusuyla başedebiliyoruz, ama Suriyelinin getirdiği ek işten dolayı hekim ve sağlık çalışanı sayısının artırılmasını bekliyoruz. Gaziantep'te kamu ve özelde çalışan 3 bin civarında hekim var. 500 bin Suriyeli geldi, ancak sayı aynı. Yüzde 25 hekim ve sağlık çalışanı sayısı artırılmalı" diye konuştu.

TEHLİKENİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Suriyelilerin beraberlerinde mikropta getirdiğini dile getiren Mehmet Çetin, kızamık, çocuk felci ve şark çıbanında bir dönem büyük bir artış yaşandığını, ancak alınan tedbirlerle tehlikenin büyük oranda önüne geçildiğini söyledi. Çetin, "Çocuklar ve büyükler aşılandı. Kızamık ve çocuk felci aşılaması yapıldı. Şark çıbanının aşısı yok. Gaziantep Üniversitesi'nde şark çıbanı ile ilgili bir poliklinik oluşturuldu. Tehlikenin bu sayede önüne geçildi" diye konuştu. Meral KINACILAR