Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, Aralık ayında ilaç fiyatlarında yaşanan artışın, Şubat'ta yeniden güncellendiğini belirterek, "Tedavi ücretlerindeki artış, muayene ücretlerinde doğrudan artış ile değil de katılım ve katkı payları ile oldu" dedi.

İLAVE ÜCRET ÖDENECEK

14 kalemde katılım ve katkı payları ödendiğini belirten Ağca, "Hastaneye adım atıldığından itibaren muayene, tetkik, tıbbi malzeme, ilaç, reçete vs. adı altında ek olarak cepten SGK’ya 14 kalem katkı–katılım payı ve özel sağlık kurumuna ilave ücret olarak ödeme yapılmak zorunda" diye konuştu.

İŞTE KATILIM,KATKI VE İLAVE PAYLAR

SGK’nın aldığı katılım, katkı ve ilave paylarıyla ilgili bilgi veren Ağca şunları söyledi:"İkinci basamak kamu hastaneleri 6 lira, Üçüncü basamak eğitim ve araştırma hastaneleri 7 lira, Üniversite hastaneleri 8 lira, Özel hastaneler 15 lira, 10 gün içerisinde müracaatta muayene ücretine ek olarak 5 lira, İlaç bedelinin yüzde 10 -20’si, Her bir reçete için üç lira, üç kutuya ilave her bir kutu ilaç için bir lira, Vücut dışı protez ve ortez bedelinin(bürüt asgari ücreti geçmeyen) yüzde 10–20 si, Kurumla sözleşmeli vakıf üniversitesi ile özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca SUT’taki bedelin yüzde 200’ü, Üniversitelerde (Vakıf üniversiteleri hariç) öğretim üyelerinin mesai saati sonrası poliklinik muayenesinde muayene bedelinin iki katı, her bir girişimsel işlem için sağlık hizmeti bedelinin bir defada asgari ücretin iki katına kadarlık kısmı" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR