Yeni görevine başlayan Dr. Aykut, Gaziantep'in bölgenin en gelişmiş kenti konumunda bulunduğunu, bu nedenle başta Suriye olmak üzere çevre ülkelerle bölgedeki illere sağlık hizmeti verdiklerini belirtti. Göreve gelir gelmez Gaziantep'in sağlık sorunlarına çözüm bulunması konusunda bir dizi çalışma başlattığını dile getiren Aykut, Gaziantep'in en köklü hastaneleri olan Dr. Ersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasının 60 yıl, 25 Aralık Devlet Hastanesinin 40 yıl ve Nizip Devlet Hastanesinin 31 yıl önce inşa edildiği için bu tesislerin artık kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

YENİ HİZMET BİNALARI YAPILACAK

Yeni hizmet binalarının yapılması için çalışma başlatacaklarını ifade eden Dr. Aykut, Gaziantep'te Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 2 bin 200 yatak kapasitesine sahip olduklarını, bunu artırmak için halen inşaatı devam eden ve 2018 yılının ortalarında tamamlanması beklenen bin 870 yataklı Karataş Şehir Hastanesi ve 2017'de inşaatı tamamlanması planlanan 300 yataklı Perilikaya Devlet Hastanesinin hizmete açılmasıyla yatak kapasitesinin 3 bin 370'e çıkacağını kaydetti.

EN KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Amaçlarının halka en kaliteli sağlık hizmetini vermek olduğunu vurgulayan Aykut, şöyle konuştu: "Hedefimiz tedavi amacıyla hiçbir hastamızı Gaziantep'ten büyük kentlere göndermemek, bunun için mevcut sağlık tesislerimizi en modern cihazlarla donattık ve donatmaya devam ediyoruz. Bu amaçla hastanelerimizdeki mevcut tıbbi cihazlar ile diğer ekipmanların envanterini çıkarıp eksiklikleri belirleyip Sağlık Bakanlığımıza bildireceğiz. Bu eksikliklerin giderilmesi için Bakanlık nezdinde çalışmalar yürüteceğiz."

BEKLEMELER BİTECEK

Sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşların hastanelerde uzun süre beklememeleri için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini belirten Aykut, kentte yeni hastane ve semt poliklikleri açarak vatandaşların sağlık merkezlerinde beklemeden en kaliteli sağlık hizmetini alması için bir dizi proje üzerinde çalışacaklarını sözlerine ekledi. AA