İl Sağlık Müdürlüğü 'anne ve bebek ölümlerini önleme' çalıştayı düzenledi. İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, anne ve bebek ölümlerinde yapılan çalışmalara rağmen istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi Ömer Asım Aksoy toplantı salonunda yapılan çalıştaya; İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, akademisyenler, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, alanında uzman hekim, hemşire, ebe ve acil tıp teknisyenleri katıldı.

GÖÇ ÖNEMLİ ETKEN

Hiçbir bebek ve annesinin hayatını kaybetmemesini istediklerini ifade eden Sadettin Yazı şöyle dedi: "Birçok sebep sayabileceğimiz bu ölümlerin en önemli nedenlerinden biri de hiç şüphe yok ki sürekli göç alan bir bölgede olmamız ve bu göçlerin artarak devam etmesi. Bunun sonucunda da toplumda yaşanan sosyal dönüşüm, değişim ve yoğunluktur. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın dünyaya gözlerini annelerinin kucağında sağlıklı bir şekilde açması en büyük dileğimizdir." DHA