İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Sağlık Bakanlığı ve Valiliğin desteğiyle Gaziantep’in sağlık yatırımlarının artarak devam edeceğini dile getirdi. Gaziantep Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerine yeni atanan 112 acil servis personeli İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök’ü ziyaret etti.

EN BÜYÜK YATIRIM ŞEHİR HASTANELERİ

En büyük yatırımın şehir hastaneleri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Karakök, “Şehir hastaneleri ve yatırımların yanı sıra acil sağlık hizmeti veren 112 alanında da vatandaşımıza kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda 15 adet acil yardım ambulansının ilimize tahsisi sağlanmış, 32 paramedik ve 8 Acil Tıp Teknisyeninin ilimize atanmasıyla daha iyi bir sağlık hizmeti sağlanmış, helikopter ambulans pisti inşasında son aşamaya gelinmiştir. Hâlihazırda merkezde 24 ASH, ilçelerimizde 12 ASH olmak üzere toplam 34 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu ve 66 adet ambulans ile halkımızın ihtiyacı olan sağlık hizmetini sunmaktayız. Bu ambulanslar içinde acil yardım ambulansları, çok yataklı acil yardım ambulansları, paletli ambulanslar, motorize ambulanslar, obez ambulansı, KBRN ambulansı, eğitim ambulansı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine ait arazi tipi ambulanslar da yer almaktadır” dedi.

SIĞINMACILARA DA SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

2 milyona ulaşan Gaziantep nüfusunun yanı sıra Suriye’den gelen ve sayıları 155 bini bulan sığınmacıya sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Karakök, “Bu yoğun tempo içinde trafikte sürücülerin ambulanslara yol verme konusunda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Herekli hassasiyeti göstermeyen sürücüler, hava muhalefeti gibi olumsuz şartları, dertlerine sonuna kadar ortak olduğumuz Gaziantep’in değerli halkına sıkıntıları yansıtmamaya azami özen gösteriyoruz. Güler yüzlü hizmetimizle daha güzel bir Gaziantep için bütün gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT