Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri daha çözüme kavuşuyor. Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, kreş sorununun çözümü için çalışmalara başladı.

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Erhan Hafız’ı ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getiren Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, toplu sözleşme kazanımlarından olan personel çocukları için kreşlerin hayata geçirilmesini istedi.

TÜM HASTANELERE YAPILACAK

Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, kreş talebini çok önemsediklerini belirterek, personelin motivasyonu ve veriminin arttırılması için bu tür sosyal projelere önem verdiklerini ifade etti. Hastanelere kreş yapılması için çalışmalara bir an önce başlanacağı müjdesini veren Genel Sekreter Deniz, “Öncelikle Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde, daha sonra da fiziki imkanı olan tüm hastanelerimizde kreş yapılacak” dedi. Fiziki imkanları yetersiz olan hastaneler de kreş hizmeti satın alabilecek.

ARAYICI: EN ÖNEMLİ SORUN

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, kreş ihtiyacının sağlık çalışanlarının en önemli sorunları arasında yer aldığına dikkat çekerken, “Çalışan annelerin en büyük sorunu çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakacakları bir yerin olmamasıdır. Sağlık çalışanlarının büyük bölümünü kadınların oluşturması sorunun ne derecede büyük olduğunu ortaya koymaktadır. Hastanelerde görev yapan annelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile bırakacağı bir kreşin yapılması ile birlikte hastanelerimizdeki verim artacak. Hasta ve çalışan memnuniyeti de yükselecektir." HABER MERKEZİ