Sağlıkçılar Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde 3 gün iş bırakma eylemi başlattı. Kırkayak Parkı'nda toplanan ve halay çeken sağlık çalışanları adına konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, Sağlık Bakanlığı'nın 5 aydır nöbet adı altında sağlık çalışanlarını cumartesi günleri çalıştırdığını söyledi.

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası, Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası, Genel Sağlık İş ve Gaziantep Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Aile Sağlık Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nde 3 gün hizmet üretemeyeceklerini belirterek, bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, ASM sağlık çalışanları, Cumartesi günleri fazla çalıştırma dayatmalarına karşı 5 ay direndikleri ve çoğunluğun ASM’lerini açmadıkları belirtilerek, iş bırakma eylemi düzenlendi.

AĞIR CEZA PUANLARI GETİRİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının 5 aydır sürdürdükleri direnişi kırmak için 16 Nisan'da yeni bir yönetmelik yayımlayarak çalışmayı reddedenleri işten atmakla tehdit eden ağır ceza puanları getirdiğini belirten Ağca, "Sağlık örgütlerinin, Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmış, SağlıkBakanı Müezzinoğlu, Türk Tabipler Birliği'ne halkın sağlık hizmeti almasını önemsemediği şeklinde suçlamalarda bulunmuştur. Sağlık örgütleri, sağlık çalışanlarının haklarını savunurken, halkın sağlık hakkını savunmaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Birinci basamak sağlık çalışanları, bugün ve sonraki iki gün, cumartesi fazla çalışma ve işten atma tehditlerine karşı, kendi haklarını korumak için 3 gün hizmet üretemeyecek. Taleplerimiz karşılık bulana dek eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu. MANSUR YALVAÇ