Gaziantep Sağlık İl Müdürü Metin Karakök, Gazetemizi arayarak, son günlerde kendisiyle ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. “Sesimi en doğru ve tarafsız şekilde duyuracağınıza inanıyorum” diyen Metin Karakök, "Bazıları birşeyler yapmak istiyor galiba. Bakan beni fırçalamadı. Hastane kapatma diye bir konu gündeme bile gelmedi. Devletin bakanı da, valisi de, milletvekilide oradaydı. Bu yalanları herkes biliyor. Kaymakam bile beni arayarak, 'Bu haberleri yapanlar başka bir ilde mi yaşıyor ?" diye konuştu.

BAKAN BENİ ONURE ETTİ

Hakkında yazılanların hiçbirinin doğru olmadığını, toplantı kayıtlarının elinde olduğunu, bu konuda gerekli hukuki mücadeleyi başlatacağını söyleyen Metin Karakök, "Bakan beni fırçalamış diye bir şey sözkonusu değil. Hatta Bakanımız beni yanına çağırdı, onure etti" dedi.

ASIL FIRÇAYI SENDİKA TEMSİLCİSİ YEDİ

Toplantıda asıl fırçayı sendika temsilcisinin yediğini, ancak bunun kendi üzerine giydirilmeye çalışıldığını söyleyen Karakök, "Bize teşekkür bile ettiler. Genel Müdürü sendikacıları çok kötü bozdu. Çünkü protestoya kalktılar. Vakaya çıkmadıkları için fırçayı yediler. Sendika başkanı salona daha giremedi. katlarda dolaşmış" dedi.

YUSUF ZİYA YILDIRIM KONUŞTU

Hastane kapatma olayı diye bir şeyin sözkonusu olmadığını dile getiren Karakök şunları söyledi:Toplantıdadöner sermaye konusu konuşuldu, aile hekimleri konuştu. Hastane kapatma olayı diye birşey yok. Ben kaliteli hizmet sunulsun dedim. Toplantıda Türkiye hastaneler birliğinin ifadelerini Yusuf Ziya Yıldırım çıktı söyledi. Yıldırım, 'biz kapatılmak istemiyoruz yönetmelik çıksın. Özel hastanelerin denetimi bağımsız kuruluşlar tarafından yapılsın. Bizi sağlık bakanlığı da, bağımsız kuruluşlar da denetlesin' dedi. denetlesin sağlık bakanlığıda da denetlesin. Özel hastaneleri kapatma yerine ekonomik ve birim bazında ceza uygulansın' dedi."

BAKANLIK MÜŞAVİRİ TEKZİP ETTİ

Kaymakamın kendisini arayarak bu haberleri yapanların başka bir ilden mi geldiler dediğini söyleyen Karakök, "

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'de 'iyiki özeller var yükümüzü kaldırıyorlar' dedi. Bakanı da, valisi de milletvekili de oradaydı. Bu yalanı herkes biliyor. Bakanlık müşaviri tekzip etti. Tekzibe kalmadan haberi kaldırdılar. Benimde elimde band var, gerekli hukuki mücadeleyi başlatacağım" diye konuştu.

BAKAN MÜEZZİNOĞLUNA TEŞEKKÜR

Karakök, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun sağlık personeliyle bir araya gelerek personelin isteklerini dinleyerek sorularını yanıtladığını belirten Karakök, "Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda, sağlık çalışanları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sayın Bakanımızın Gaziantep’e gelerek sağlık çalışanlarımızla bir araya gelmesi ve onların sorunlarını dinlemesi bizleri onurlandırdı. Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na şehrimizi ziyaretleri için şahsım ve çalışanlarımız adına çok teşekkür ederim” dedi.

NACAR DA BİLGİ VERDİ

Karakök hakkında çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığımız 112 Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar tarafından, aslı olmayan haberlerle halkımızı, çalışanlarımızı, yanıltan ve 112 Acil Sağlık Hizmetleriyle ilgili çıkan gerçeği yansıtmayan haberlere itibar edilmemesi gerektiği net bir şekilde ifade edildi" dedi. Meral KINACILAR