Gaziantep Sağlık Müdürlüğünce kentte görev yapan gazetecilere organ bağışı konusundaki çalışmaları dolayısıyla teşekkür belgesi verildi.

Organ Bağışı Haftası'nda yaptıkları haber ve yazdıkları yazılarla konuya dikkat çeken basın mensuplarını ödüllendirmek üzere İl Sağlık Müdürlüğünün toplantı salonunda tören düzenlendi. Burada konuşan İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, gazetecilere organ bağışına katkıları için teşekkür etti.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Taner Gülşen de organ bekleyen kişilerin acısını en iyi kendilerinin bildiğini belirterek, organ bağışı konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi açısından basının önemi vurguladı. Gülşen, organ bağışı meselesinin herkesin meselesi olduğunu vurgulayarak, “Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin meselesidir. Bir öğrenciye anlatırsan o gider köyünde anlatır. Oradan da komşu başka bir köye gider böyle yayılır. O hastaların acısını bizler biliyoruz. Çaresizlikleri bizim yüreğimizi burkuyor. İnsan öldükten sonra toprak olmasın yaşamaya devam etsin” dedi.

KAMPANYAYA DESTEK VERİN

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Mesut Mahsereci de bu yıl yapılan organ bağışı ve nakline yönelik sayıları aktardı. Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Organ Bağışının toplumda yavaş yavaş oturmaya başladığını belirterek, bütün kurum ve kuruluşlar üzerine sorumluluk düşen herkes bu kampanyaya destek olmalı diye düşünüyorum. Devleti insan yaşatır insanı da iyilikler yaşatır. Kuranı kerimde bir insanı yaşatmanın onun yaşamasına vesile olmanın sevabının önemi herkes tarafından bilinmektedir. Bu kampanyada emeği geçen bütün görevli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BELGE VERİLDİ

Daha sonra yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Törene, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hayati Deniz, İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi, müdür yardımcıları, ilçe sağlık müdürleri ve hastane yöneticileri katıldı. İHA