Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Uzman Fizyoterapist Begümhan Turhan, günde atılan 10 bin adımın sağlık için önemli olduğunu söyledi.

Turhan, yapılabilecek en kolay sporun yürüyüş olduğunu belirterek, “Yürürken kas-iskelet sistemimizle birlikte beynimiz de çalışır. Daha fazla oksijen alırız. Düzenli olarak yapılan 30-40 dakikalık tempolu yürüyüşler ile forma girmek mümkündür. Yürüyüşün bize kazandırdığı en önemli şey ise her adımımızda hayatımızdaki stresi biraz daha azaltmasıdır. Uykularımız daha verimli ve düzenli hale gelir” dedi.

ADIMSAYAR KULLANIN

Bireylerin gün içerisinde yapması gereken fiziksel aktiviteleri açıklayan Turhan, “Eğer düzenli yürüyüş yapamıyorsak, günlük hayattaki adım sayımızı artırmalıyız. Kendi kendimize geliştirebileceğimiz bazı yöntemlerle bu sayıyı artırmak mümkündür. Mesela arabamızı daha uzak bir yere park etmek, otobüsten inerken bir durak önce inmek gibi… Günde kaç adım attığımızı merak ediyorsak “adımsayar (pedometre)” denilen aletler, adım sayma özelliği olan saatler veya aynı amaçlı akıllı telefon uygulamalarını kullanabiliriz" BÜLTEN