Gaziantep Tabipler Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, Tabipler Odası'nın Burç'daki yerine belediyenin el koyması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını, yasal sürecin devam ettiğini ve bu olayın yasal olmadığını söyledi. Ağca, sağlık çalışanlarının 4 kat daha fazla hizmet verdiğini ve sağlıklarının bozulduğuna işaret etti.

Ağca, düzenlendiği tanışma toplantısında gündemi değerlendirdi. Sağlığın ön planda olduğunu ve güncel hayatı doğrudan etkileyen bir döneme girildiğini belirten Ağca, "Biz vatandaşların ve üyelerimiz en yüksek şekilde yararını düşünüyoruz. Demokratik kitle hareketleri böyle olmalı. Soma ve Gezi olayları sağlık yönünden önemsenmesi gereken dönemlerdir. Bizde tepkimizi ve duyarlığımızı gösterdik ve göstereceğiz. Şehrimizde yer alan Suriyeli ve mültecilere de sağlık konusunda yardımcı oluyoruz" dedi.

SAĞLIĞIMIZ BOZULMAK ÜZERE

"Geçtiğimiz 12 yılda çok geriledik" diyen Ağca "amacımız bu olayları iyi yönde düzeltmek. Çalışan sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimiz aynı sayıda ancak hasta sayısı sekiz katına yükseldi.. Sağlık çalışanlarımız 4 kat daha fazla hizmet vermekte. Artık sağlığımız bozulmak üzere bu kadar zorlayıcı görevlerin olmaması gerektiğini idareye hatırlatırım" şeklinde konuştu.

BİZ O BİNAYI KENDİ AİDATLARIMIZLA YAPTIK

Bina ile ilgili değerlendirmede de yapan Ağca, devamla şunları söyledi: "Yasal süreç devam ediyor. Sözleşmede yer alan maddeden dolayı binanın tesis bedelinin ödenmesini bekliyoruz. Biz o binayı arkadaşlarımızın aidatlarıyla yaptırdık şimdi de zorbalıkla binadan çıkarıldık. Bu yanlışın Şahinbey Belediye'si tarafından kabul edilmesini bekleyen tabipler odası mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Demokrasinin toplumsal hayata katkılarını kabul ediyorsak tabipler odasını da bir binasının olması gerekir" HABER MERKEZİ