Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Metin Karakök, aday olması ve seçilmesi halinde Gaziantep'i sağlık alanında farklı ve yeni bir anlayışa kavuşturacağını söyledi. Karakök, sağlıkta fiziksel sorunlar olduğunu belirterek,kamu hastanelerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa ederek Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Metin Karakök, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu, yaptığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Karakök, 2012 yılında Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te başlattıkları “112 Acil Ambulanslarına Takılan Kamera Sistemi”projesinin, 2015 yılında bakanlık tarafından da uygun görülüp, sağlık bakanlığa alınan her 112 acil ambulansına uygulanmış ve projenin ülkenin geneline yayıldığını belirtti.

Gaziantep il sağlık müdürlüğü görevini yürüttüğü yıllar içerisinde sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik başarılı projeler hayata geçirdiğini anlatan Metin Karakök, "Gaziantep’te ilk defa başlattığımız ve sonrada sağlık bakanlığımıza örnek teşkil ederek, ülkemizin tümünde uygulanmaya başlanılan “112 Acil Ambulanslarına Takılan Kamera Sistemi”dir. Bu proje sayesinde 112 acil ambulanslarında çalışan arkadaşlarımıza yapılan şiddet olayların da ciddi oranda azalma olduğunu tespit ettik. Sağlıkta Şiddetin Engellenmesi Çalıştayı yaptık. Sadece sağlıkta şiddetin azalması değil, ülkemizde son günlerde kadına şiddet olaylarının azaltılmasına yönelik olan çalışmaların, daha özenli ve yasal yaptırımları olan bir duruma getirilmesi zorunluluktur. Bu çalışmalar ve projeler yapılırken ülke ve toplumumuzun kültürüne de uygun çalışmalar ve projeler geliştirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Şehrimize iki tane 300 yataklı ek hastane binası yapıldığını belirten Karakök, "Birisi Çocuk Hastanesi, birisi 25 Aralık hastanesine yapılıyor. Sağlıkta şehrin 50 yıl sonrasını planlamak lazım. Sağlıkta fiziki sorunlar var. Kamu hastanelerine güçlendirmek lazım" dedi.

Karakök aday olması ve seçilmesi durumunda hayata geçmesi için çalışacağı ilk projenin Tedavi Destek Merkezi projesi olduğunu belirtti. Meral KINACILAR