Yirmi yıllık futbolculuk kariyerine Gaziantep Büyükşehir Belediyespor formasıyla noktayı koyan Ali Tandoğan, Ertuğrul Sağlam’ın yardımcısı oluyor.

Bursaspor’un 2009-2010 sezonunda yakaladığı büyük başarıda katkı sahibi olan 37 yaşındaki Ali Tandoğan, Yeşil Beyazlı kulüpten antrenörlük teklifi aldığını belirtti.

KARİYERİMİN SONUNA GELDİM

Ali Tandoğan yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce Salihlispor ile başlayan futbol hayatında Denizlispor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da forma giydiğini söyledi. Fiziksel olarak kendisini çok iyi hissettiğini, en az 2 yıl daha sorunsuz şekilde futbol oynamaya müsait olduğunu düşündüğünü dile getiren deneyimli futbolcu, “Türkiye’de bu işler biraz farklı işliyor. Performans, fiziksel durumdan çok yaşla ilişkilendiriliyor. O yüzden kariyerimin sonuna geldiğimi düşünerek futbolu bırakma kararı aldım” dedi. TEKLİF ALDIM Bugüne kadar üzerinde emeği olan herkese teşekkür eden Ali Tandoğan, futboldan kopmayacağını vurgulayarak, ilk önce yardımcı antrenörlük ardından da teknik direktörlük yapmak istediğini söyledi. Ali Tandoğan, teknik adamlık için herhangi bir teklif alıp almadığı konusunda, “Bursasporlu yöneticilerden, teknik heyette bulunmam için teklif almıştım. Bakalım zaman ne gösterecek. Şu an için bir şey söylemek çok doğru olmayabilir. O yüzden bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı. Tandoğan 2009-2010 sezonunda Bursaspor ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

MUHARREM TÜRKOĞLU