Türk futboluna sayısız yetenekler kazandıran ve mihenk taşlarından birinin de Gaziantepspor olduğunu kaydeden Demir, kulübün yaşaması için her türlü adımı atmaya devam edeceklerini belirtti.

Gaziantepspor yönetiminin elinden gelen çabayı sarf ettiğini açıklayan genç teknik adam, kırmızı – siyahlı kulübümüzü yaşatalım, dedi.

DÜŞÜNCEMİZİ SAHAYA YANSITTIK

Dünya’da kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladığını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Faik Demir, “Bütün engelli kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Onların sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Geçen hafta oynadığımız İstanbulspor’u hafta içinde bir takım analizler yaparak ne yapmamız gerektiğini arkadaşlarımızla konuştuk ve paylaştık. Zaman zaman düşüncelerimizi sahaya yansıttık, olumlu gelişmeler oldu. Bizim oyun felsefemizde topun arkasına geçip, kazanmış olduğumuz toplarla orta sahayı çabuk geçip pozisyonlar bulmaktı ki son oynadığımız maçlarda bunu hep yaptık” dedi.

GAZİANTEPLİLERE SESLENİYORUM

Son haftalarda rakiplerinin ellerinden kaçtığını kaydeden Demir, “Bu maçlarda pozisyonlarımız arttı, İstanbulspor karşısında da yine futbolcularım inanılmaz derecede ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Yüreklerini koyuyorlar, ben onların hepsinin alınlarından öpüyor ve kutluyorum. Tüm Gaziantepli hemşerilerime sesleniyorum, ben Gaziantepliyim lütfen herkes bu takıma sahip çıksın. Şu an başkanımız Huzeyfe Durmaz ve yönetim kurulumuz ellerinden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Biz herkesi Gaziantepspor için Faik Demir için değil burada ki çocuklar için değil koca çınar için sağduyuya davet ediyorum. Bu takım hepimizin takımı, Gaziantepspor’un yaşaması için her türlü adımı atıyoruz ve atmaya da hazırız. Her kes lütfen bu çınarın yaşaması için Gaziantepspor’u yaşatalım” dedi.

MÜSAADE ETTİK

Kendi sahalarında oynadıkları İstanbulspor takımının etkili oyuncularının olduğunu belirten Demir, “Onları analiz etmiştik, özellikle kanatları çok fazla kullanan, maç içerisinde de rotasyon yapan ve sürekli hareketli oynayan futbolcuları vardı ama biz alan savunmasını ve birinci bölgemize gelmelerine müsaade ettik. Oradan kazandığımız toplarla pozisyona gitmeyi düşündük” dedi.

KİMLİĞİMİZ BELİRGİNLEŞİYOR

Maçtan önce rakiplerini ciddiye aldıklarını aktaran Demir, “İstanbulspor iyi bir takım, ilk yarıda beklemediğimiz bir anda gol yedik. Daha önce ki maçlarda çok çabuk kopan bir Gaziantepspor vardı, direnci çok çabuk kırılan ve gardı düşen takım vardı. İstanbulspor maçında da görüldüğü gibi 95’inci dakikaya kadar maçı bırakmadılar. Oyunda ki hakimiyetimizi beraberlik golünü atarak yakaladık. İkinci yarıda da üzerimize çok fazla geleceklerini biliyorduk. Biz arkadaşlarımızla devre arasında bunları konuştuk ve paylaştık. Anlattıklarımı çok iyi yaptılar. Bir tek hedefimiz var ve belirginleşen kimliğimizi bütün takımlara kabul ettirmek istiyoruz. Çocuklar inanılmaz derecede mücadele ediyorlar, göstermiş oldukları iyi niyet ve mücadeleden dolayı kutluyorum. Her gün biraz daha iyiye giden bir anlayışımız var takımımız oyuncularımızla birlikte kimlik sahibi olmaya başladılar. Oyun mantalitemizi ve oyun anlayışımızı en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU