CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Araban Belediye Başkanı ve 9 meclis üyesinin, görevi kötüye kullanmaktan dolayı aldıkları cezayı emsal gösterek, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı ve Kadir Topbaş'ı ile Akp meclis üyelerini uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında söz alan CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ "Suç duyurunda bulunacağım. Burada bulunan Meclis Üyeleri unutmasınlar savcı izin verse bu kararlara imza atan hepimiz yargılanırız" dedi.

SAĞ, ÖZDEMİR'İN SAVUNMASINI OKUDU

Sağ, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir'in "Belediyemizde yeterli teknik eleman yoktu. Bu nedenle hazırladığımız imar planlar tadilatlarını şehir plancıları odasından onaylanması üzerine işleme koyduk. Yapılan denetimler esnasında tadilatların yönetmeliklere uygun olmaması üzerine Belediye Meclisi olarak 04/09/2015 tarihli revizyon kararı aldık. 01/04/2016 tarihinde de hatalı olan kararların iptali için toplantı yapacağız. Sosyal donatların eksikliğini revizyon kararı ile düzelteceğiz ve bu hususu da mahkemenize sunacağız" şeklindeki savunmasını da okudu. Araban Belediye Başkanı ile eski ve halen görevde bulunan meclis üyeleri imar plan değişikliklerinde plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik hükümlerine aykırı işlem yapıtıkları gerekçesiyle, 6 ay hapis, iyi halleri gözetilerek 3.740.000 TL idari para cezasına çarptırılmıştı. Meral KINACILAR