Gezenlerin kendisini Afrika'daymış gibi hissettiğini söylediği safari park, 25 türden 257 hayvan ile 50 türden 500 kanatlıya ev sahipliği yapıyor.

Gaziantep'te 16 yıl önce açılan hayvanat bahçesinde 325 türden 7 bin 100 hayvan barındırılıyor. Zürafadan jaguara, filden yılana, ceylandan lamalara, aslandan keçiye, zebradan leyleğe, kangurudan deve kuşuna kadar birçok hayvan türü, yurt dışından ve yurt içinden milyonlarca ziyaretçi tarafından görülüyor.

45 DAKİKALIK TURLA GEZİYORLAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ziyaretçilerin safari parka yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. 350 dönümlük araziye kurulu parkta 45 dakikalık safari turuna ilgi gösterildiğini anlatan Özsöyler, "Türkiye'nin ilk ve tek safari parkı, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor. Yaklaşık 350 dönüm arazi üzerine kurmuş olduğumuz safari pakta, bütün pens tellerini ve çitleri kaldırmış bulunmaktayız. Birbirileriyle geçinebilen türler, orada, bir arada serbest olarak dolaşabilmektedir. Geyikler, bizonlar, deve, lama, karacalar ve kanatlı hayvanlar ziyaretçilerin ilgisini çekmekte. Ziyaretçilerimizi kapıda 40 kişilik safari otobüsümüz alıyor ve 45 dakikalık tur şeklinde gezdiriyor" diye konuştu.