Başbakan Davutoğlu başkanlığında düzenlenen ve STK temsilcileri ile TOBB’un yerel teşkilatlarının da katıldığı istişare toplantısı dün yapıldı. 46 ilden katılımın olduğu toplantıya Gaziantep'ten Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, Şoförler Odası Başkanı Ünal Akdoğan ve Salman Çelikadam katıldı. Toplantıda Adil Konukoğlu ve Ömer Küsbeoğlu söz alarak son günlerde yaşanan terör olayları ve Suriye konusuna dikkat çekerek, esnafın zararlarının karşılanmasını istedi. Başbakan Davutoğlu, esnafa gerekli yardımlar ve tazminatlar ödeneceğini söyledi.

KONUKOĞLU VE KÜSBEOĞLU 5'ER DAKİKA KONUŞTU

Ömer Küsbeoğlu toplantıyla ilgili bilgi verirken, "35 ilden katılım oldu. Sayın Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve ben söz alarak konuşma yaptık. Verilen süre 5 dakikaydı. Ben konuşmamda son gelişmeleri kınadığımızı, biran önce esnafın ve vatandaşların zararlarının karşılanmasını istedim" dedi.

ESNAFIN ZARARLARI KARŞILANACAK

Birlik ve beraberliğimizin bozulmaması için gerekli caydırıcı cezaların verilmesini istediğini belirten Küsbeoğlu, "Onun sözünü aldık. Başbakan tesbitlerin hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi. Gerekli yardımlar ve tazminatlar ödenecek dedi" diye konuştu.

KÜSBEOĞLU'NDAN DAVUTOĞLU'NA DOSYA

Ömer Küsbeoğlu, Suriyelilerin kayıt sorunu ve ilimizdeki son gelişmelerle ilgili Başbakan Davutoğlu'na dosya verdi.

Adil Konukoğlu da, Suriye ve terör olaylarına değindi. Meral KINACILAR