Suriye’de yaklaşık 4 yıldır süren iç savaş, bölge halkının can ve mal kaybının yanı sıra, yaşam tarzlarına ve mesleklerine de etki ediyor.

Nizip ilçesinde bir cami inşaatında işçi olarak çalışan 42 yaşındaki Mustafa Sabbuh da Suriye’de iki üniversite bitirmiş ve daha sonra Suriye, Lübnan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde heykeltıraş ve dekoratör olarak çalışmış.

İNŞAATLARDA ÇALIŞIYOR

Heykeltıraşlığın çocukluğundan beri en büyük hayali olduğunu belirten Sabbuh, şunları söyledi: “Suriye'nin İdlib şehrinde doğdum. Küçük yaşımdan beridir, tarihe, sanata ve mimariye ilgi duyuyordum. Daha sonra Halep Üniversitesi’nde Edebiyat ve Güzel Sanatlar dallarında eğitim aldım. Halep ve Lübnan'da çeşitli tarihi yapılarda dekoratör ve heykeltıraş olarak çalıştım. Daha sonra Suriye’de iç karışıklık meydana gelince, tekrar orada yaşayamayacağımı düşünerek, eşimi ve çocuklarımı alarak, Türkiye’ye geldim, bütün her şeyim Suriye’de kaldı. Eşimi ve çocuklarımı Kilis’teki mülteci kampına yerleştirdim ve çalışmam gerektiği için böyle inşaatlarda çalışmaya başladım’’ İHA