Cep telefonu satışı yapılan işyerine giren 3 kişi, kimsesiz çocuklara verilmek üzere toplanan sadakaların bulunduğu kutuyu çaldı. İşyerindeki güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık olayının ardından polis, görüntülerden kimliğini saptadığı şüphelileri yakaladı.

MEVLANA MAHALLESİ'NDE YAŞANDI

Olay, geçen cumartesi günü Mevlana Mahallesi'nde bulunan Mehmet Aslan'a ait cep telefonu bayiinde meydana geldi. İsimleri öğrenilemeyen 2 kişi, girdikleri işyerinde telefon fiyatlarını sorarak çalışanları oyalarken bir başka şüpheli de tezgah üzerinde duran, kimsesiz çocuklar için toplanan paraların bulunduğu kutuyu çalarak kaçtı. İşyeri sahibi Mehmet Aslan, kutunun yerinde olmadığını görünce güvenlik kameralarını inceledi. Kameralarda kutunun çalındığını fark eden Aslan, polisi arayarak durumu bildirdi.

300 TL VARDI

Olay yerine gelen polisler, kamera kayıtları ve işyerinde yaptığı incelemeden sonra 3 şüphelinin kimliğini saptadı ve adreslerinde gözaltına aldı. Şikayetçi olan işyeri sahibi Aslan, "Yetim ve öksüzlere verilmesi için dükkanımıza gelen müşteriler gönüllerinden geçtiğince parayı sadaka kutusuna atıyordu. Biz de bu parayı götürerek ilgili kurumlara veriyorduk. İçinde yaklaşık 300 lira bulunan sadaka kutusunun çalınması bizi şoke etti" dedi.

DHA