Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, Cumhurbaşkanı adaylarının üçünün de milli görüş ilkelerine uymadığını, üç adaya da destek vermeyeceklerini belirterek, "Sandığa gidecek ama kesinlikle oy vermeyeceğiz" dedi.

Genel Merkezde partinin bütün yetkili organlarıyla uzun süre istişare toplantıları yapıldığını, bunun neticesinde bir karar alındığını belirten Mehmet Karalar, "Bu seçim aslında halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanlığı aldatmacasıdır. Sadece yirmi tane milletvekilinin imzası olduğu taktirde aday gösterebiliyorsunuz, siyasi partilerin aday gösterme gibi bir imkanı yok. Dolayısıyla Saadet Partisi olarak bizimde böyle bir imkanımız olmadığı için aday gösteremedik. Bunun biz biran önce düzeltilmesini istiyoruz. Aslında halk seçmiyor aslında 20 tane milletvekilinin seçtiğini halka seçtiriyorlar yani bu aldatmacaya girmeyelim" dedi.

SP'NİN ETKİ ALANI BÜYÜK

Parti tabanının alınan kararı çok olumlu karşıladığını söyleyen Karalar, sandığı protesto etmediklerini söyledi. Karalar, "Kesinlikle bir yanlış anlaşılma olmasın sandık demokrasinin vazgeçilmezidir, biz sandığa gideceğiz. Evet olur, hayır olur, çekimser olur. Son yapılan seçimlerde yüzde 3 civarında bir oyumuz var ama bunu yüzde 3 gibi değerlendirmeyin. Bugün Başbakan bile Sadet Partisinin oyunun etki ettiği insanları yüzde 15 olarak gösteriyor" dedi.

SANDIĞI PROTESTO ETMİYORUZ

12 yıldır Milli Görüş olarak bu iktidara destek olmadıklarını, bundan sonrada destek olmayacaklarını belirten Karalar, "Oy vermek onay vermektir. Bugün Başbakanlığı döneminde bunların yaptıklarını onaylamadığımız için Cumhurbaşkanlığında yaptıkları şeyleri niçin onaylayalım? Ekmeleddin Beye kaymayacağız. Biz serbest bırakıyoruz. Bizim vatandaşımız, seçmenimiz sandığa gidecek gereğini yapacak. Biz sandığı protesto etmiyoruz bunu kesinlikle belirtiyoruz. Bugün birileri Amerikanın bize sunduğu üç seçenekten birini seçeceksiniz biz bunları seçmeye mecbur değiliz. Milli görüş ilkelerine bu üç adayda uymuyor biz bu üç adaya da destek vermeyeceğiz ama sandığa kesinlikle gideceğiz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR