FIBA Avrupa Kupasında şehrimizi temsil eden Royal Halı Gaziantep’in yeni rakipleri belli oldu. İlk grup aşamasından lider olarak yükselen Royal Halı basketbol takımımız Euro Cup’a U grubunda devam edecek. Gruptan ilk iki sırada çıkmayı başarması halinde, son 16’ya kalma başarısı gösterecek. Gruptaki takımların ise daha önceki başarıları dikkat çekiyor.

Royal Halı Gaziantep’in şampiyonluk hedefinde olduğu bu turnuvadaki diğer rakiplerini sizler için inceledik.

Rosa Radom

2003 yılında Polonya’nın Radom şehrinde kurulan basketbol takımı yaklaşık 12 yıldır profesyonel olarak mücadele ediyor. 2012-2013 yılından bu yana Tauron Basketbol Liginde mücadele eden Radom, zaman zaman dikkatleri çekiyor. Geçen sezon kendi liginde play-off oynama başarısı gösteren Radom, yarı finalde elenerek şampiyonluğa ılaşamadı.

Maçlarını Nerede Oynuyor?

Maçlarını 1200 kişilik Mosir Spor Salonunda oynayan mavi-beyazlı ekibin, baş antrenörlük görevini ise Polonyalı Wojciech Kamiriski yapıyor.

KİME DİKKAT ETMELİYİZ?

Ligde oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 3 de mağlubiyet alan Rosa Radom, 8. Sırada bulunuyor. Polonya temsilcisinin en skorer ismi ise ABD’li oyun kurucusu Calvin Harris oldu. 16.3 sayı ortalamasıyla oynayan Harris’I, Ukraynalı pivot Ihor Zaytsev 12.2 sayı ortalamasıyla takip ediyor.

FRAPORT SKYLİNERS FRANKFURT

1999 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde kurulan Skyliners basketbol takımı, grubun en çok dikkat çeken takımlarının başında geliyor. Kulüp tarihinin en büyük başarılarını ise 2000 yılında Almanya Kupası ve 2004’de Bundesliga kupasını kazanarak yaşadı.

MAÇLARINI NEREDE OYNUYOR?

Almanya temsilcisi maçlarını Fraport Arena’da oynuyor. Ülkenin önde gelen spor salonlarından birisi olan Fraport Arena 5000 kişilik koltuk sayısına sahip durumda. Oynadığı maçlarda ise salonun tamamına yakınını doldurmayı başarıyorlar.

KİME DİKKAT ETMELİYİZ?

Almanya Ligi’nin lideri olan Frakfurt oynadığı 10 maçta tam 8 galibiyet alırken sadece 2 defa yenildi. Avrupa Kupasında ise grupta oynadığı 6 maçı da kazanarak en başarılı takımlardan birisi oldu.

Takımın kadrosunda tam 16 basketbolcu bulunuyor ve rotasyon bakımından ülkelerinin en geniş kadrolarından birine sahip. Frankfurt bu 16 oyuncusunun 14’ünü bu sezon oynattı. Takımın sayı lideri ise ABD’li oyun kurucu Jordan Theodore oldu. Jordan bu sezon 30 dakika ortalamasıyla oynayarak maç başına tam 14.3 sayılık bir katkı sağlamayı başardı. Jordan’ı ise Alman oyuncu Voigtmann takip ediyor.

Södertälje Kings

Grupta bulunan bir diğer takım ise İsveç temsilcisi Södertalje Kings oldu. 1968 yılında kurulan Kings takımı ülkenin en köklü basketbol takımı konumunda. Tarihinde tam 10 kere lig şampiyonu olan yeşil-beyazlı takım grupta iddialı durumda gözüküyor.

Kings, geçen sezon ligde şampiyon olurken ve EuroChallenge kupasında da 3. olmayı başardı. Kings bu sezon ligde oynadığı 10 maçın hepsini kazanarak namağlup olarak lider bulunuyor. İsveç temsilcisi EuroCup’ta ise 3 galibiyet 3 mağlubiyet alarak averajla gruptan çıkmayı başardı.

MAÇLARINI NEREDE OYNUYOR?

İsveç’in Södertalje şehrinin takımı olan Kings maçlarını 2000 kişilik kapasiteye sahip olan Taljehallen Stadı’nda oynuyor. İsveç basketbolunun önde gelen bu takımını taraftarları ise yoğun destek veriyor.

KİME DİKKAT ETMELİYİZ?

Kings takımında skor olarak en büyük katkıyı İsveçli basketbolcu Chris Czerapowicz ve Hırvat Toni Bizaca verdi. 26 dakika ortalamasıyla forma giyen Chris bu maçlarda 12.3 sayı ortalamasıyla oynarken, Bizaca ise 25 dakika ortalama süre alıp, 16.2 sayı atma başarısı gösterdi.