Fiba Erkekler EuroChallenge kupasında Final Foura’a kalarak üçüncü olan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımına havaalanında coşkulu karşılama yapıldı. Kulüp as başkanı Taner Nakıpoğlu ile birlikte sporcuların yakınları ve taraftarlar takım oyuncularını karşılarken oldukça duygusal anlar yaşandı.

KUPA SÖZÜNÜ VERMİŞTİK

İtalya’da oynanan zorlu maçlarda elde edilen başarının Türkiye adına önemli olduğunu vurgulayan kulüp başkanı Metin Uzer, “İlk maçta iyi mücadele etmemize rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. İtalya’ya giderken ülkemize mutlaka kupa ile döneceğimiz sözünü vermiştik ve biz o taahhüdümüzü yerine getirmenin gurunu yaşıyoruz. Elde edilen başarının devamını getirmek adına mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ARTIK HEDEF ŞAMPİYONLUK

Kulüp asbaşkanı Orçun Yüksel ise ilk defa mücadele ettikleri EuroChallenge kupasında Final Four’a kalmanın dahi büyük başarı sayıldığını belirterek, “Böylesi zorlu bir turnuvada kupa ile dönmek hem ülkemiz hem de şehrimiz adına önemli bir başarıdır. Aslında biraz daha gayretli olabilsek ve şans bizim tarafımızda olsa şampiyonluk kupası ile dönmemiz zor olmayacaktı ama artık bu aşamadan sonra şampiyonluk kupasını ülkemize kazandırmak olacak. Şimdi önümüzde play – off hedefi var bunu başarmak adına mücadele edeceğiz” dedi.

CANLA BAŞLA MÜCADELE ETTİLER

Bir diğer as başkan Taner Nakıpoğlu ise yaptığı açıklamada, “Bu takım ile gurur duymamak elde değil. Zoru başaran ve her mücadelesinden galibiyetle ayrılmayı hedefleyen bir ekibe sahibiz. İtalya’da canla başla mücadele eden teknik ekip ve basketbolcu arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Türkiye’ye anlamlı bir kupa kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.