Basketbol birinci liginde Gaziantep’i temsil eden Royal Halı, Bursa’da mücadele edeceği Cevat Soydaş Turnuvasının son hazırlıkalrını yapıyor. Kendi tesislerinde yeni sezon hazırlıklarını ara vermeden sürdüren eflatun – sarılı ekipte Domen Lorbek dışında bütün oyuncular yer aldı. Koç Jurij Zdovc ve Slovenya milli takımında forma giyen Lorbek, Dünya kupası maçlarının ardından takımda ki yerlerini alacaklar.

DURUMLARI GÖRECEĞİZ

Bursa’da ki turnuvaya yarın hareket edeceklerini aktaran kulüp genel menajeri Boray Dai, “Ligde ki rakiplerimizi daha iyi tanımak adına Cevat Soydaş turnuvası bizim için iyi olacak. Hem rakiplerimizi tanıyacağız hem de kendi oyuncularımız hakkında genel durumlarını göreceğiz. Turnuvalarda ki hazırlık maçları lig açısından bir ölçü olarak değerlendirilemez ama genel anlamda da eksik olan noktalarımızın tespiti açısından güzel bir fırsat olarak düşünüyorum” dedi.

EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ

Hem yerli hem de yabancı oyuncuların antrenman performansından memnun olduklarını aktaran Dai, “Yabancı oyuncularımız, lig tecrübeli gençlerimize liderlik de yapıyor. Türkiye Kupası maçlarına kadar, Bursa'da oynayacağımız Cevat Soydaş Turnuvası'nda takımın durumunu görüp eksikleri gidereceğiz. Daha sonra ki turnuvalarda da mücadelemizi sürdüreceğiz. İyi ve verimli bir hazırlık dönemi geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.