En tanınmış marka oldu

Türk halı sektöründe birçok ilke imza atan Naksan Holding bünyesindeki Royal Halı markası, Türk Patent Enstitüsü tarafından “Tanınmış Marka” statüsüne layık görüldü. Royal Halı, Türk Patent Enstitüsü’nün bugüne kadar “Tanınmış Marka” statüsü verdiği, ağırlıklı olarak gıda ve tekstil sektörünün yer aldığı 845 marka arasında yer alırken, halı sektöründeki 2 markadan biri olmayı da başardı.

ARA VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

AR-GE ve inovasyona yaptığı yatırımlar ve verdiği önem sayesinde Türkiye’de bir çok ödüle layık görülen Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, sektöründe Türkiye’de ilkleri yapan firma olduklarını belirterek “Markamıza yaptığımız yatırım ve sağladığımız müşteri memnuniyeti Royal Halı’yı Tanınmış Marka konumuna yükseltti. Bu statüde müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemin katkısı da büyük. “Hayal değil Royal” diyerek insanların halıya bakış açılarını değiştirdik" dedi.

EMEKLERİN KARŞILIĞI

Taner Nakıboğlu, "İlk günden bugüne kadar yapmış olduğumuz inovatif çalışmalarımızla müşterilerimiz beklentilerini karşıladık. Türk Patent Enstitüsü’nün “Tanınmış Marka “ statüsünü elde etmemiz verdiğimiz bu emeklerin karşılığıdır. Aldığımız bu statünün mutluluğunu yaşarken, bundan sonra da bu müşterilerimize layık olmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Taner Nakıboğlu, Royal Halı Basketbol takımının ana sponsoru olduğunu ve geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Kupası Finali’ne isim sponsoru olduklarını ve bu sayede hem Gaziantep şehrinin hem de Royal Halı markasının prestijine katkıda bulunarak bilinilirliklerini arttırdıklarını belirtti. Taner Nakıboğlu, ayrıca Çocuklar Gülsün Diye Derneğinin projeleri gibi Türkiye genelinde çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını ve sosyal sorumluluk projelerine önümüzdeki dönemlerde de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

KİMLERE VERİLİYOR ?

Başta uluslararası ticarette önemli avantajlar sağlayan “Tanınmış Marka” statüsü, herkes tarafından bilinen ve sayılan markalara veriliyor. Bu statüye ulaşmak için kurumun büyüklüğü, çalışan sayısı, piyasaya hâkimiyeti; ürün ve hizmetlerinin piyasadaki yaygınlığı, pazar payı, yıllık satış oranı ve markanın bilinirlik düzeyi gibi çok kapsamlı kriterler süreç içinde değerlendirilerek karar alınıyor. Ayrıca tüketicilerin markayı tanıması ve marka kalitesi de bu değerlendirmelerde önemli rol oynuyor. Tanınmış markalar, yalnızca hedef kitlesi tarafından değil, toplumun tüm kesimleri tarafından tanınmışlığa ulaşmış ve hatırlatmaya gerek kalmadan zihinlerde ürün ve işletme çağrışımı yapan markaları ifade ediyor. Tanınmış Marka statüsüne sahip olan Royal Halı, özel olarak korunan markalar arasında yerini de almış oldu. Böylelikle Royal Halı, sahte ve taklit ürünlere karşı “özel korumalı marka” olarak yaptırımlarda da bulunabilecek. BÜLTEN