Naksan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Royal Halı, 30’a yakın ülkeye halı ve iplik ihraç ederken, yurt dışında 650’den fazla satış noktasında hizmet veriyor. Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, Kuzey Afrika, Amerika, Orta Doğu ve Orta Asya’ya da açılma projeleriyle büyümeye devam ettiklerini ve hedeflerinin bir dünya markası haline gelmek olduğunu belirtti.

Naksan Holding’e bağlı olarak 2005 yılından bu yana faaliyet gösteren Royal Halı, dünyaya Türk halısının kalitesini tanıtmada öncü rol üstleniyor. Royal Halı, dünyadaki dokuma makine halısı tezgahlarının yaklaşık üçte birinin bulunduğu Gaziantep’teki 500 dönüm üzerindeki 85.000 metrekarelik tesisinde 4000’den fazla desen halı üretiyor.

NAKIBOĞLU: POLİTİKA ÖNEMLİ

Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, ihracat politikalarının büyümelerinde en önemli rolü oynadığını, özellikle ABD, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya’ya ihracat konusunda yeni hedefler belirlediklerini belirtti. Nakıboğlu, yüzde 22 olan yurt dışı satış oranını 2015 yılında yüzde 25’e çıkarmayı istediklerini dile getirdi.

BAŞI ÇEKİYOR

Halı sektöründe AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla de adından söz ettiren Nakıboğlu, 30 ülkede 650 satış noktalarının bulunduğunu ve bu sayının her geçen gün artış gösterdiğini kaydetti. Royal Halı’nın ve grubun bir başka markası olan Pierre Cardin Halı’nın Ukrayna, Almanya, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Rusya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya başta olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihraç edildiğini de belirten Nakıboğlu, şunları söyledi: “Hedefimiz Türk halıcılığını dünyaya tanıtarak, bir dünya markası olmak. Bu konuda gerekli altyapımız var ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Halıcılığın yanında iplikte ihracat satış gelirlerimizin oranı yüzde 96’ya kadar ulaştı. Avrupa’nın en büyük tufting üreticileri müşterilerimiz arasında yer alıyor. 2013 yılsonunda 178 olan showroom sayısını 211’e çıkardık. Yurt içinde ve yurt dışında daha fazla satış noktası ve showroom açarak müşterilerimizin Royal Halı’ya Türkiye ve Dünya’nın her yerinden kolay ulaşması için çalışıyoruz. Yurtdışında yıllık bayi büyüme hedefimiz %20’dir. Bu paralelde de %22 olan yurt dışı satış oranımızı 2015 yılında yüzde 25’e çıkarmayı ve özellikle Kuzey Afrika, Amerika, Orta Doğu ve Orta Asya’da ihracatımızı arttırmayı hedeflemekteyiz.”

ALMANYA'YA İYİ DURUMDA

Royal Halı Yurtdışı Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Özkaya da ihracat yapılan ülkelerle ilgili şu bilgileri verdi: “Royal Halı’nın, şu anda yurtiçi ve yurt dışı satış oranlarına bakarsak, %22’sini yurt dışı, 78’ni ise yurtiçi satışlar oluşturmakta. İhracat yapılan ülkeler arasında ise Ukrayna %17 ile birinci sırada yer alırken, %13 ile bir Avrupa ülkesi olan Almanya ikinci sırada bulunuyor. Türkmenistan ise %11 ihracat oranıyla 3. sırada geliyor. Yurt dışı bayii ağının genişletilmesi çalışmalarımız da devam ediyor.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT