Royal Halı Gaziantep – Banvit

Saat: 17:00 Salon: Şahinbey Spor Salonu

Yayın: TBF TV

Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, bugün saat 17:00’de ligin güçlü takımlarından Banvit’I konuk ediyor. Hafta içerisinde FIBA Europe Cup’ta İtalyan Varese takıını mağlup ederek morallenen dev adamlar, kendi seyircisi önünde Banvit’i de mağlup ederek play-off umutlarını korumak istiyor. Bu zorlu mücadele öncesi taraftarlarına da çağrıda bulunan dev adamların, onların desteğiyle zorlu maçı kayıpsız atlatmak istediklerini söylediler. Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak mücadelenin biletleri 5 ve 20 TL’den satışa çıkarıldı.

KAPTAN ÇAĞRI YAPTI

Royal Halı Gaziantep’in başarılı kaptanı Erden Eryüz bu zorlu mücadele öncesinde taraftarlara çağrıda bulunarak destek istedi. Banvit’in ligin en güçlü takımlarından birisi olduğunu belirten Eryüz, “Hafta içerisinde Varese’yi mağlup ederek seriyi eşitledik. Şimdi önümüzde zorlu bir Banvit maçı bulunuyor. Amacımız her zaman olduğu gibi taraftarımızın da desteğiyle bu karşılaşmayı kayıpsız atlatmak. Umarım taraftarımız yanımızda olur ve bu zorlu mücadeleyi kazanırız. Onlar tribünde, bizler de sahada savaşacağız” diye konuştu.

MOERMAN’A DİKKAT

Konuk ekibin bu sezon en önemli basketbolcularının başında ise Fransız oyuncu Adrien Moerman geliyor. Tecrübeli basketbolcu bu sezon tam 609 sayı atarak takımının en skoreri olmayı başardı. Özellikle kadrosunda Slaughter, Gasper Vidmar gibi tecrübeli yabancıları bulunan Banvit’in ilk 4 iddiası için sahaya galibiyet için çıkacak.