Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Mahmut Birlik, "Önümüzdeki günler Royal, Atlas ve Pierre Cardin Halı ile diğer markalarımızın öncü kimlikleriyle sektörlerinde yeniden şahlanışına tanıklık edeceğiz” dedi.

Birlik yeni ürünlerin tanıtımı için gerçekleşen bayi toplantısında yaptığı konuşmada TMSF tarafından 2016 yılının temmuz ayında kayyım olarak atanarak göreve geldiklerini ve bu süreçte holding içinde yeni bir yapılanma için çalışmalara başladıklarını belirtti.

MİLLİ BİR DEĞER TAŞIYOR

Naksan Holding’in yaklaşık olarak 4 bin çalışanı ile Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olarak milli bir değer taşıdığına dikkat çeken Birlik “Grup markalarının geçmişte yenilikleriyle, teknolojisiyle, tasarımıyla, pazarlama ve bayii ağıyla seçkin bir yeri vardı. Bu seçkin yapıyı korumak ve daha ileri taşımak bizim asli göreviz olacaktır. Önümüzde ki günler Royal, Atlas ve Pierre Cardin Halı ile diğer markalarımızın öncü kimlikleriyle sektörlerinde yeniden şahlanışına tanıklık edeceğiz” dedi.

ZAM YAPILDI

Olumsuzluk sürecinde güven problemi yaşayıp giden çalışanlarının oluşan istikrarla birlikte tekrar kendileriyle çalışmayı istediklerini kaydeden Birlik, çalışanlara kayyum süresi öncesi mağduriyetlerini de dikkate alarak yeni yılda önemli oranda zam yaptıklarını da dile getirdi. Naksan Holding’in bünyesinde yer alan şirketler ile birlikte satılacağı yönünde spekülasyonların yapıldığını da söyleyen Birlik, “En son irade ile firmalarımız üretimlerine hız kesmeden devam edecek. Devletimiz buraları ayakta tutmaya ve ekonomik zinciri devam ettirmeye kararlı. Bu ekonomik dengeyi bozacak herhangi olumsuz bir durum bütün piyasayı etkiler. Biz ülke olarak geçmişte belirli tecrübelerden geçtik. Ekonomik dolaşım zincirindeki bir halkanın kopmasına izin verilmeyecektir. Bizler de bu bayrağı başarıyla taşımaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

HEDEF DÜNYA PAZARLARI

Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Atılgan ise 3 markanın yaklaşık 1.300 satış noktası bulunduğunu hatırlatarak “İç pazarın yanı sıra üretimimizin yüzde 20’si ihraç ediliyor. Gaziantep, halı sektöründe dünya markası olmuş bir ilimiz. Geçen yılın rakamlarına baktığımızda parça halıda dünya pazarının yüzde 52’si Gaziantep’te üretilmiş. Türkiye’deki toplam üretimin de yüzde 96’sı Gaziantep’te gerçekleşmiş. Dünyada Çin, Belçika gibi rakiplerimiz var ama parça halıda biz öndeyiz. Üretimimiz üst segment, bu nedenle kaliteyi isteyen, kaliteli ürünlerin yer bulacağı Avrupa, ABD gibi pazarları hedefliyoruz” diye konuştu. BÜLTEN