Yıllardır basketbola verdiği destekle tanınan Royal Halı’nın sponsorluğundaki TBF Royal Halı Türkiye kupası heyecanı, bugün oynanacak ilk çeyrek final maçlarıyla başlıyor.

Bu yıl; Anadolu Efes, Banvit, Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital, Pınar Karşıyaka, Royal Halı Gaziantep ve Rönesans Ted Ankara Kolejliler, kupayı evlerine götürebilmek için mücadele edecek.

İlk gün oynanacak çeyrek final maçlarında saat 17.00’de Pınar Karşıyaka - Banvit, saat 19.30’da Royal Halı Gaziantep- Fenerbahçe Ülker karşılaşmaları oynanacak.

Yarın ise Anadolu Efes- Galatasaray Liv Hospital ve Rönesans Ted Ankara Kolejliler- Darüşşafaka Doğuş müsabakalarıyla çeyrek final heyecanı devam edecek. Çeyrek finalden çıkan takımlar 20 Şubat’ta oynanacak yarı finalde karşılaşacak ve 22 Şubat Pazar günü de kupa sahibini bulmuş olacak.

Karataş Şahinbey Kapalı Spor Salonunda düzenlenen açılış toplantısında Banvit takımının ikinci kaptanı Şafak Edge, Banvit antrenörü Zoran Lukiç, Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, Türkiye Basketbol ligi direktörü Samer Albayrak, Royal halı Gaziantep antrenörü Jurij Zdovc ve Royal Halı Gaziantep takım kaptanı Erden Eryüz katıldı.

TARAFTARLARI BEKLİYORUZ

Açılış toplantısında konuşan Türkiye basketbol ligi direktörü Samer Albayrak; “Türkiye kupası finali için Gaziantep’te sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Her yıl bu organizasyon için Türkiye’nin en iyi 8 takımı bir araya geliyor. 5 gün boyunca Şahinbey Kapalı Spor Salonunda mücadele edecek olan tüm takımlara başarılar diliyorum ve taraftarları tribünlere davet ediyoruz.”

MUHARREM TÜRKOĞLU