Royal Halı Basketbol takımımız, Litvanya ekibi Watch BC Siauliai ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 72-69 mağlup ayrıldı.

Son periyotta öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan ve peşpeşe hatalar yapan ekibimiz, FIBA Avrupa Kupasında yara aldı. Maçın sonuna kadar rakibiyle başa baş oyun sergileyen ekibimizin, son periyotta akıl almaz pas hataları ve attıkları şutların pota dışına gitmesi sonucu, kazanabileceği karşılaşmadan mağlup ayrılmasına yol açtı.

Konsantrasyon eksikliği yaşayan Royal Halı Basketbol takımımız, FIBA Avrupa Kupasında aldığı yenilgiyle taraftarlarını üzdü.

İlk çeyreği 14-13 önde tamamlayan Gaziantep temsilcisi, ikinci çeyrekte rakibine karşı ribauntlarda zayıf kaldı. Siauliai ilk yarıda toplam 25 ribaunt alırken, deplasman ekibine sadece 8 ribaunt imkanı tanıdı ancak fark ciddi boyutlara gelmedi. İlk yarıyı Litvanyalılar 32-29 galip geçti.

Üçüncü çeyreğin sonunda attığı iki üçlükle uzun bir aradan sonra skor üstünlüğünü ele alan Jure Zdovc’un ekibi, karşılaşmanın son 3 dakikasına kadar ufak sayı marjlarıyla önde kalsa da maçı kazanan 72-69’luk skorla Litvanya takımı Siauliai oldu. Gaziantep bu sonuçla gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Gaziantep’te Stone ve Williams 13’er, Rautins ve Balazic 11’er sayı bulurken,

Siauliai’de Jomantas 17 sayı, Marei 14 sayı (16 ribaunt), Dambrauskas 11 sayı, Scott 10 sayı ile skor yükünü çeken isimler oldu.