BASKETBOL Erkekler Süper Liginde 4’üncü yılını geride bırakan Royal Halı Gaziantep, taraftarlarına ilki yaşatmaya devam ediyor.

Gaziantep’in gururu olmayı sürdüren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının kulüp başkanı Taner Nakıboğlu en büyük sıkıntılarının antrenman ve maçlarının oynanacağı bir kapalı spor salonu olduğunu belirtti. Her sezon yükselen bir grafiklerinin olduğunu kaydeden Nakıboğlu, ilk defa Play Off finallerinde oynamanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Camia olarak büyük bir aile olduklarını aktaran Nakıboğlu, taraftarların bilinçli bir şekilde kendilerini desteklediğini takım koçundan genel menajerine ve bütün çalışanlarına kadar büyük bir özveri örneği sergilediklerini bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür etti. Gaziantep basketboluna önemli katkılar sunan ve sunmaya devam eden Royal Halı ve Gaziantep Basketbol takımının kulüp başkanı Taner Nakıboğlu, spor sorumlumuz Muharrem Türkoğlu’na sezon değerlendirmesini yaptı.

ARTAN GRAFİĞİMİZ VAR

Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı olarak süper ligde dördüncü sezonu geride bıraktıklarını söyleyen kulüp başkanı Taner Nakıpoğlu, “Bu dönemlerde ilk yılımızda 12, ikinci yılımızda 13, geçen sezon 14 ve bu sezon da 15 galibiyetler elde etmiştik. Her sezon ligi 9 veya 10’uncu bitiriyorduk ama bu sene 8’inci olarak Play Off’lara kaldık. Lig maçında hem deplasmanda hem de kendi evimizde mağlup ettiğimiz Anadolu Efes ile eşleştik. İstanbul ve kendi evimizde ki maçlara gittim. Kazanacağımıza inanmıştık, bizim rakibi yenebilme ihtimalini rakip takımın hocasının yüz ifadesinde ve oyuncularının hareketlerinden görmemiz mümkündü. Bizden çekindiklerini belli ediyorlardı çünkü sürekli oyuncu değişiklikleri ve mola aldılar. Ayrıca sert oynadılar ama bunları görmek bile bize yetti” dedi.

AVRUPA’DA TEMSİL EDECEĞİZ

İstikrarlı olarak yukarıya her sezon çıktıklarını kaydeden Nakıboğlu, “Gelecek sezonlarda daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum yine Avrupa’da ülkemizi ve Gaziantep’i temsil edeceğiz. Aynı zamanda da ligde yine başarılı sonuçlarla çıkışımızı devam ettireceğiz. Gerçekten oyunculara, Stefaons Dedas’a, Boray Dai’ye teşekkür ediyoruz. Bir defa birlik, beraberlik ve aile ruhunu yakaladılar. Royal Halı Gaziantep taraftarına teşekkür ediyoruz, yaklaşık yıl ortalamasında 3 bin taraftara oynuyoruz. Taraftarlarımız maçlarımızda ne zaman ne yapmaları gerektiğini çok iyi öğrendiler, top bizdeyken susuyorlar ama rakipteyken ıslıklarıyla onları boğuyorlar ve rakibin panik olmasına sebep oluyorlar. Gerçekten birçok maçımızı taraftarlarımızın da destekleriyle kazandık diyebiliriz. Geçen sezon son saniye basketleriyle mağlup olurduk, 5 maçımızı öyle kaybettik ama bu sezon öyle olmadı. Galip gelmemiz gereken maçlarımızdan yenilgi ile ayrıldık ama mağlup olacağımız maçlarımızı da kazandık. Oyuncularımız da maçlardan sonra sosyal paylaşım hesaplarından mesajlar atarak teşekkür ettiler. Bu takımı ve şehri çok seviyorlar, son zamanlarda şehrimiz terör olaylarıyla anılsa da basketçilerimiz hiç bunu sorun etmediler. Bu konuda çekiniyorlar diye düşünürken onlar tam aksine gelecek sezon da burada kalmak istiyorlar. Her oyuncu bizden teklif bekliyor” dedi.

HER SPORCU GELMEK İSTİYOR

Play Off’tan elendikten sonra dinlenme dönemine girdiklerini aktaran Nakıboğlu, “Birkaç hafta sonra yeni sezon ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Her şeyden önce koçumuz Stefanos Dedas ve beraberinde getirdiği yardımcısından çok memnunuz. Yunanlılarda Türkler gibi hırslı ve inançlı. Hocamız biraz sinirlenince kendini kaybediyor ama uyarı yaptığımız zaman kendini düzeltiyor. Play Off finalinde deplasmanda Anadolu Efes maçında bayan hakemin vermiş olduğu hatalı kararlara morali bozuldu ve kendini maça veremedi. Bundan sonra kendisini değiştirecek ve onunla çalışmayı düşünüyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında belirlediği oyuncular var onları almayı düşünüyoruz ve daha az bütçeyle daha iyi yerlere geliyoruz. Ligde kalıcı bir takım oldukça güzel bir aile ortamı ve zamanında ödenen maaşlar olunca Dünya’da her sporcu buraya gelmek istiyor” dedi.

AİLE ORTAMI OLUŞTU

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının yöneticilerinin son derece beyefendi ve iyi birer kişiliğe sahip olduklarını ifade eden Nakıboğlu, “Aynı durumun oyuncularımızda da olmasına özen gösteriyoruz. Örneğin oyuncu çok yetenekli olabilir ama ahlaki yapısı düzgün olmadığı zaman onu tercih etmiyoruz. Bizde mücadele edecek oyuncularımız magazin sayfalarında yer almasın sadece oynadıkları basketbolla gündem de kalsınlar. Böyle seçe seçe aile ortamını oluşturuyoruz. Dikkat edilirse Jawad Williams her maça ailesiyle birlikte gelir, örneğin Altan Erol öyle, Erdem Eryüz aynı şekilde koç Dedas yine ailemiz gibi bizlerden” dedi.

ALL STAR’A TALİBİMİZ

Gaziantep’te ciddi bir basketbol kültürünün olduğunu açıklayan Nakıboğlu, “Daha önce yani bundan 25 yıl önce bu şehrin birinci ligde takımının olması ve ailelerin maçlara yoğun ilgi göstermesi o kültürü bu günlere taşımış durumda. Basketbolun salon sporu olması, her an aksiyon yaratması, hiç küfrün ve kavga olmaması ailelerimizi salona çekiyor. Bakın süper ligde mücadele ettiğimiz bu dört yıl içinde salonumuzda hiç kavga olmadı. Her kes ailesi ve çocuğuyla geliyor ve her saniye heyecan var. Futbolda gol var ama basketbolda da her an gol oluyor ben öyle tabir ediyorum en azından. Bu şehirde ki basketbol sevgisi gittikçe artıyor, yönetimin takıma desteği ve takımın ahlakı güzel oldukça bu defa federasyonun sizlere bakış açısı da daha olumlu olmaya başlıyor. Gelip geçici değil ligde kalıcı takım gözüyle bakılıyor ve o zaman daha iyi projeler üretilmeye başlıyor. Örneğin geçen sene Türkiye kupasına ev sahipliği yaptık. Bu sene All Star’a talip olduk ama o tarihte şehrimizde kutlamaları olması nedeniyle bizim salona alamadık. Gelecek sene All Star Türkiye şehrimizde olabilir” dedi.

Salona ihtiyacımız var

Gaziantep’in basketbol konusunda kesinlikle bir salona ihtiyacının olduğunu söyleyen Nakıboğlu, “Yaklaşık 3 bin 500 kişilik bir salona ihtiyaç var. Örneğin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bütün salonları yaz boyunca dolu. Bizden basketbol okulu talebi oluyor ama bizim salonumuz yıkıldı ve bütün salonlarda dolu. Yaz mevsiminde bize her gün sabah 9’dan akşam 6’ya kadar salon gerek olacak fakat okullarda dahil olmak üzere salon sıkıntısı çekiyoruz. Şu anda bu konuda sıkıntı yaşıyoruz ve bizim yapacağımız kurslarda hiç bir maddi beklentimiz olmayacak. Bu kadar ligde kalıcı bir takımın basketbol kursunun olması şart ve aileler bu konuda ısrarla yapmamızı istiyorlar. Bizim alt yapı çalışmalarımız devam ediyor üst yapımız iyi ama alt yapıdan da bir an evvel oyuncu yetiştirebilirsek bize büyük katkı sağlayacak. Örneğin Can Uğur Öğüt yıllardır bizim takım da ve en çok katkı sağlayan oyuncumuz oldu. Bir de Andy Rautins bu sene üçlük de Türkiye’nin en iyisi olmuştu baktığımız zaman her sene en az bir dalda en iyi oyuncu çıkartan bir takıma sahibiz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU