ANADOLU EFES – ROYAL HALI GAZİANTEP

SALON: ABDİ İPEKÇİ

TARİH: 17 MAYIS 2016 SALI

SAAT: 18.30

HAKEMLER: AYTUĞ EKTİ – FATİH ARSLANOĞLU – AYŞENUR YAZICIOĞLU

YAYIN: LİG TV 2

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı süper lig tarihinde, ilk Play Off mücadelesine bugün İstanbul’da Anadolu Efes karşısına çıkıyor.

Bu sezon ligde iki defa mağlup ettiği Anadolu Efes ile Play Off’ta eşleşen Potanın Ağaları, ilk maçından da aynı başarıyla dönüp, ikinci maçta turu geçmek istiyor.

Royal Halı Gaziantep, Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Anadolu Efes’in konuğu oluyor. Bugün İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18.30’da başlayacak ve Lig TV 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 30. hafta maçında Royal Halı Gaziantep kendi vinde oynadığı maçta Rönesans TED Ankara Kolejliler’i 90-80 yenerek ligi 15 galibiyet ve 15 mağlubiyet ile sekizinci sırada tamamlamıştı. Anadolu Efes ise Darüşşafaka Doğuş’u 90-71 mağlup ederek ligi 24 galibiyet ve altı mağlubiyet ile ilk sırada tamamladı.

Royal Halı Gaziantep ligin ilk yarısında kendi evinde Anadolu Efes ile oynadığı karşılaşmayı 96-97, ligin ikinci yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynadığı karşılaşmayı ise 96-99 galibiyetle kapatmıştı.

Royal Halı Gaziantep ile Anadolu Efes arasında bugüne kadar oynanan dokuz karşılaşmada Potanın ağaları 3 galibiyet ve 6 mağlubiyet elde etti.

Eflatun Sarılı temsilcimiz, Türkiye Ligi’nde Anadolu Efes ile oynadığı sekiz karşılaşmanın beşinde mağlup olurken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda oynanan tek karşılaşmadan da Anadolu Efes sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Royal Halı Gaziantep ile Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Ligi play-off’larında birbirleri ile ilk kez karşı karşıya gelecek.

MUHARREM TÜRKOĞLU