Spor Toto Basketbol Ligi'nin 7. haftasının açılış maçında Royal Halı Gaziantep, konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan'i son çeyrekteki muhteşem geri dönüşüyle 80-78 yendi.

Mücadelenin her saniyesi müthiş bir heyecan içinde geçerken, Earl Calloway son dakikada attığı üçlükle skoru tayin eden isim oldu.

3. çeyrekte 4 sayı atabilen Royal Halı Gaziantep son çeyrekte ise 32 sayı üretince galibiyet geldi.

Royal Halı Gaziantep'te Earl Calloway 15 sayı 5 ribaund 9 asist ile oynarken Beşiktaş Sompo Japan'da en kritik topu kaçıran Elonu 11 sayı 10 ribaund 3 asist ile çok etkili oldu.

SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Emin Moğulkoç***, Kaan Büyükçil***, Semih Vural***

ROYAL HALI GAZİANTEP: Rautins (22), Görkem Sönmez, Anthony King (8), Early Colloway (15), Tomislav Ruzic (7), Ramazan Tekin, Jure Balazic (12), Ray Stone (2), Erden Eryüz, Jawad Williams (10), Gökhan Şirin, Can Uğur Öğüt (4)

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: Seeley (2), Wolters (20), Utku, Muratcan, Berkay, Cenk (6), Elonu (11), Engin (11), Hamilton (5), Darden (14), Murphy (7), Doğan (2)

1. PERİYOT: 19-18

İLK YARI: 44-37

3. PERİYOT: 48-58

Royal Halı Gaziantep ilk 4 dakikanın sonunda 30-27 öndeydi. Bu dakikadan sonra topun değerini çok iyi bilen temsilcimiz hiç top kaybetmeyince 11-2'lik seri yakaladı. Beşiktaş rakibin çok kısa olmasını hiç değerlendiremeyince ritmini bulamadı. Çeyreğin sonunda yakalanan 8-2'lik seri Beşiktaş'ı oyuna soktu. Ruzic'in üçlüğü devreye 44-37 gidilmesini sağladı.

Beşiktaş üçüncü çeyreği 21-4 üstün geçerken Elonu hücumda da 7 sayı üreterek yıldızlaştı. Bu çeyrekte son 7 dakika 22 saniye Royal Halı Gaziantep sayı üretemezken Beşiktaş 15-0'lık seriyle çeyreği bitirdi. Üçüncü periyotta 16 hücum kullanan potanın ağaları, sadece 2 isabet bulabilirken 3 top kaybının yanı sıra 6'da 0 üçlük kullandı. Son çeyreğe 10 sayılık Beşiktaş üstünlüğü ile gidildi.

Son çeyreğe Royal Halı Gaziantep fırtınası ile girildi. Üst üste dış atışlar bulan potanın ağaları, farkı bir anda kapatırken skorda da öne geçti. 13-4'lük seri ile rakibini yakalayan temsilcimiz, bu sürede 3 tane üçlük buldu. Maçın başında alev alan Rautins sonraki iki çeyrekte sayı atamamıştı bu çeyrekte üçlük atışına yapılan faul sonrası serbest atışları sokarak maça geri döndü. Fakat esas fark yaratan isim iki üst üste üçlükle Jawad Williams oldu. Üçlük partisine Beşiktaş da katılınca karşılıklı bir şekilde skor yukarı taşındı. Bu bölümde Beşiktaş'ta Engin Atsür sorumluluk alırken Elonu verimli oyununu sürdürdü. Maçın bitimine 67 saniye kala Royal Halı Gaziantep skorda 1 farkla öndeyken yaptığı top kaybı maçtaki sadece 6. top kayıpları olsa da en önemlisi oldu. Hücumda Beşiktaş Elonu ile serbest atışları değerlendiremese de Darden yoktan var edip sayı buldu. Calloway maçın en kritik topunu üçlükle değerlendirirken Beşiktaş Wolters ile boş döndü. Uğur Can Öğüt zor bir ribaundu alıp serbest atış çizgisine gitti. Uğur Can ikide iki yaparak farkı 4 sayıya çıkardı. Herkes maç bitti derken Wolters yine çekinmeden topu kullandı, 5 saniye içinde bulunan bu üçlük ile fark 1'e indi. Serbest atışlarda temsilcimiz hata yapmazken Beşiktaş'a taktik faul yaptılar. Engin ilk atışı sokup farkı 2'ye indirdi. İkinci atışı bilerek kaçırdı. Ribaundu Elonu aldı ama kolay atışı bitiremeyince karşılaşmadan Royal Halı Gaziantep 80-78 galip ayrıldı.

MUHARREM TÜRKOĞLU