Eurochallenge’de Cuma akşamı İtalya ekimi Reggio Emillio ile karşılaşacak olan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı bugün yola çıkıyor.

Eurochallenge 4'lü Finallerinde Cuma günü saat 21.30’da ev sahibi Reggio Emilia ile karşılaşacak olan temsilcimiz bu maçı kazandığı takdirde Szolnoki Olaj-Triumph Lyubertsy galibi ile Pazar günü karşılaşacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bütün hazırlıkları tamamladıklarını ve son sözü teknik ekip ile oyuncuların söyleyeceğini belirten Royal Halı Basketbol kulüp başkanı Metin Uzer, “Takım olarak A’dan Z’ye kadar hazırlıklarımızı tamamladık. Sakat oyuncularımız hızla iyileşme gösterdiler bu da bizim adımıza sevindirici bir gelişme ve onlarda maça hazır bir şekilde çıkacaklar. Oyuncularımızın moral ve motivasyonları üst seviyede. Artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

FİNALİ İSTİYORUZ

Cuma akşamı İtalya’da Final Four’un ilk maçında Regio Emillia karşısında mücadele edeceklerini ifade eden Uzer, “Bu maçta ev sahibi ekip ile oynayacak olmamız belki dezavantaj gibi görünse de bunu avantaja çevirmek istiyoruz. İlk maçımızı kazanıp Pazar akşamı da finali oynamayı hedefliyoruz. Eurochallenge’de geldiğimiz nokta yarı final ve bu da aslında çok büyük başarı. Bu aşamadan sonra İtalya’dan boş dönmek istemiyoruz. Takımda her kesin inancı büyük, kulüp olarak başaracağımıza inanıyoruz. Takımda ki oyuncularımız ve teknik ekibimiz bu başarıyı elde edecek potansiyele sahipler.

KUPASIZ DÖNMEYECEĞİZ

Eurochallenge Final Four’da mutlaka finale yükselmek istediklerini kaydeden Uzer, “Eğer ilk maçımızda beklentimizin altında kalırsak en kötü ihtimalle Pazar akşamı oynayacağımız maçta mutlaka galip gelerek üçüncülük kupasını şehrimize getireceğiz. Biz bu turnuvadan alnımız dik bir şekilde ayrılacağız” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU