Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, Anadolu Efes galibiyetiyle play-off şanslarını artırdıklarını, koç Stefanos Dedas ile gelecek sezon devam etme konusunda bir problem gözükmediğini, oynadıkları basketboldan hem oyuncuların, hem de izleyenlerin keyif aldığını söyledi.

Gaziantep'te basketbola olan ilginin mutluluk verici noktaya geldiğini ifade eden Dai, "Anadolu Efes maçı bittiğinde telefonumda 200 kadar tebrik mesajı vardı." dedi.

HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ

Play-Off'ları garantilemek için bir galibiyetin yeterli olacağını kaydeden Dai, “ Beşiktaş ve Büyükçekmece'ye ikili averajda üstünlüğün bizde olması önemli ancak kalan bütün maçlarımızda içeride de, dışarıda da galibiyet almak için oynayacağız. Takıma gelen öz güven sayesinde deplasmanlarda da her maçı kazanabilecek durumdayız” dedi.

DEDAS'LA DEVAM

Koç Stefanos Dedas, Gaziantep'e ailesini de getirdi. Biz kendisinden memnunuz, onun da kulüpten memnun olduğunu düşünüyoruz. Gelecek sezon devam etmemesi için ortada bir neden gözükmüyor.

SKORDA ZORLANMIYORUZ

Takımda yer alan bütün oyuncuların şutör olduğunu aktaran Dai, “Takımda penetre eden oyuncu sayısı da fazla olunca skor bulmakta zorlanmıyoruz. Bu takım hızlı basketbolu oynamaktan ve en önemlisi birbirleriyle oynamaktan mutlu oyuncular topluluğu haline geldi. Oyuncular keyif alıyor ve her biri takım oyuncusu rolünü kabullenmiş durumda. Bencillik olmayınca işimiz kolaylaşıyor, kimse zorlama atışlara yönelmiyor.

Uzun, karmaşık setlerimiz yok. Basit oynuyoruz, birebir adam geçen ve boş atışlar yaratan oyuncu sayısının fazla olması skor bulmamızı kolaylaştırıyor” dedi.

TARAFTARIMIZ DOLDURUR

Şahinbey Karataş Spor Salonunu daha ziyade kongre salonu andırdığını açıklayan Dai, “Salonumuz basketbol salonu olmaktan çok, kongre salonunu andırıyor. 7 bin kişilik salona 3-4 bin seyirci geldiğinde salon boş gibi gözüküyor. Sezon başıyla bugün arasında seyirci sayımızda ciddi yükselme var. Umarım play-off oynadığımızda salon tamamen dolacak.

Gaziantep'te basketbol sevgisi çığ gibi büyüyor. Anadolu Efes maçı bittikten sonra telefonumu açtığımda 200 kadar tebrik mesajı vardı” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU