Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi ve ligdeki 3. maçını kazandı.

Sert savunmasıyla Karadeniz temsilcisine şans tanımayan potanın ağaları, kadroda yeni transferi Andreas Glyniadakis'i de soyundurdu.

SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Rüştü Nuran***, Altuğ Köselerli***, Kerem Baki***

ROYAL HALI GAZİANTEP: Paul Harris (12), Domen Lorbek (5), Andreas Glyniadakis (4) , Tomislav Ruzic (7), Higgins (12), Erden Eryüz, Jawad Williams (10), Early Collaway (23), Can Uğur Öğüt, Altan Erol (4)

TRABZONSPOR MEDICAL PARK: Bost (3), Hardy (16), Velickovic (9), Stipanovic(9), Nusret, Alper (8), Yunus (1), Marshall (9), Lawal (14)

1. PERİYOT: 17-20

İLK YARI: 45-33

3.PERİYOT: 58-48

Maçın ilk periyotunda temsilcimiz, oyunun kontrolünü elinde tutamadı. Collaway ve Harrisin sayılarıyla öne geçen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı kısa sürede toparlanan Trabzonspor Medical Parkta Hardy ve Stıpanovıc'i durdurmakta zorlanınca ilk periyotu 17-20 geride tamamlandı.

İkinci periyot da toparlanan potanın ağaları, Jawad Williams ve Tomislav Ruzic'in ağırlığını koymasıyla oyuna ortak oldu. İlerleyen dakikalarda kontrolü eline alan eflatun sarılı dev adamlar, aradaki farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısını 45-33 Royal Halı Gaziantep’in üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü periyotta bordo-mavili ekip, aradaki farkı eritmek için çaba gösterdi. Zaman zaman bu konuda başarılı olan konuk ekip, farkı eritti. Son dakikaya aradaki farkı 7'ye düşürerek (55-48) giren Trabzon ekibi, Royal Halıda forma giyen Higgins'in 3'cülüğüne karşı koyamadı ve 3. periyot 58-48 temsilcimizin üstünlüğüyle son erdi.

Maçın son çeyreğinin ilk dakikalarında her iki takım da karşılıklı sayılar buldu. Yakaladığı serbest atışlarını değerlendirmekte güçlük çekse de rakibine karşı iyi bir oyun ortaya koyan Trabzon temsilcisi, son 4 dakikaya girildiğinde farkı 5'e indirdi: 65-60.

Maçın kalan dakikalarında her iki takımda galibiyet için rakibine üstünlük kurmaya çalıştı ancak Lorbek'in'lük atışlarıyla Williams'ın başarılı top çalmaları potanın ağalarının gülen taraf olmasını sağladı. Trabzonspor Medical Park'ın tüm çabalarına rağmen, Royal Halı Gaziantep salondan 77-69 galip ayrıldı.MUHARREM TÜRKOĞLU