Ligde ve Avrupa'da uzun süredir maç kazanamayan Royal Halı Gaziantep, kendi sahasında ağırladı Torku Konya Basketbol takımı 63-61 mağlup ederek kötü gidişe dur dedi.Temsilcimiz uzun süresini önde götürdüğü maçın sonunda hata yapmadı ve kritik bir galibiyet aldı. Royal Halı'da Julyan Stone 11 sayıyla takımının en skoreri oldu.
Julyan Stone 11 sayı-8 ribaund-2 asist, Earl Colloway 10 sayı-3 ribaund-5 asist ile maçı tamamladı. Konya temsilcisinde ise JR Bremer ve Clay Tucker 15’er sayı üretti.
Ruzic-Williams ikilisinin içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılarla maçın ilk dakikalarında etkili olan ev sahibi takım, Bremer’i durdurmakta zorlanınca skor üstünlüğünü ele geçiren Torku Konyaspor Basketbol ilk pireyodu 15-12 önde tamamladı.
İkinci periyotta skor üstünlüğü birkaç kez el değiştirirken, periyoda ev sahibi ekip 7-0’lık seriyle başladı. Çabuk toparlanan Konya temsilcisi Plisnic ve Tucker ile basketler buldu. Balazic-Ruzic ikilisine Rautins’in de katılması ile ilk yarıyı Royal Halı Gaziantep 33-28 önde kapattı.
William ve Jefferson ile üçüncü periyoda iyi başlayan ve 26. dakikada skorda 40-38 ile üstünlüğü ele alan konuk takım, Stone ve Uğur’un basketlerine engel olamadı. Ev sahibi takım son periyoda 46-42 önde girdi.
Tucker ile final bölümüne skor üstünlüğünü ele geçirerek başlayan Konya temsilcisi, Bremer ve Valentin ile potasındaki sayılara karşılık verdi. Son 5 dakikaya 56-51 önde giren rakibi karşısında Gaziantep temsilcisi Colloway ile toparlandı ve Stone’un basketi sonrasında son 2 buçuk dakikaya 58-56 önde girdi. Bitime 36 saniye kala Torku Konyaspor Basketbol, Tucker ile iki serbest atıştan birini sayıya çevirdi. Colloway ile serbest atış çizgisinden iki sayı bulan Royal Halı Gaziantep, Williams’ın serbest atışlardan bulduğu sayılara da King ile cevap verdi. Bitime 9 saniye kala 62-59 önde olan Gaziantep temsilcisi, son 2 hücumda Bremer’i serbest atış çizgisine gönderdi. Bremer 4’te 2 isabet sağlayınca Colloway ile 2’de bir atan ev sahibi takım maçtan da 63-61 galip ayrıldı.
Birinci çeyrek sonucu: Royal Halı Gaziantep 12-15 Torku Konyaİlk yarı sonucu:Royal Halı Gaziantep 33-28 Torku KonyaÜçüncü çeyrek sonucu: Royal Halı Gaziantep 46-42 Torku Konya